Περιπλους

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Μόργκενστερν στο Ηράκλειο

Το δημοφιλές μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά, υιού, «H κυρία με τις καμέλιες», έργο που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη άνοιξη στις «Ροές» από το Εθνικό Θέατρο Βουκουρεστίου, μόνο για δέκα βραδιές, κάνει μια στάση, απόψε στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Κηποθέατρο «N. Καζαντζάκης». Πρωταγωνίστρια η υπέροχη Μάγια Μόργκενστερν, την οποία πρόσφατα απολαύσαμε ως Ηλέκτρα, στην παραγωγή του Θεάτρου της Ανοιξης στο Ηρώδειο. «H κυρία με τις καμέλιες» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Raz vaMazilu, μουσική του ΑdriaΝaidiκαι κοστούμια της Doina Levintza.

Πάμπλουτοι ανθρακωρύχοι

Οι εννέα ανθρακωρύχοι που είχαν παγιδευτεί επί τρεις ημέρες στην Πενσυλβάνια πούλησαν την ιστορία του εγκλεισμού τους στην Ντίσνεϊ για περίπου 150.000 ευρώ ο καθένας. H Ντίσνεϊ θα γυρίσει σε τηλεταινία τον αγώνα των ανθρακωρύχων για επιβίωση, ενώ ο εκδοτικός οίκος Ηyperio(του ιδίου ομίλου με την Ντίσνεϊ) θα εκδώσει την ιστορία τους σε ένα βιβλίο. Οι ανθρακωρύχοι δέχθηκαν παραπάνω από 120 προσφορές για να πουλήσουν την ιστορία τους!

Ο Μαραθώνιος του Στόπαρντ

Πάνω από 1.000 θεατές παρακολούθησαν την πρώτη βραδιά το νέο θεατρικό έργο του Τομ Στόπαρντ που παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στο Λονδίνο. Το «The Coast of Utopia» είναι ένας θεατρικός μαραθώνιος εννέα ωρών που μαζί με τα διαλείμματα αγγίζει τις 12 ώρες! Στο τέλος υπήρχε κόπωση αλλά και ανάταση, δήλωσε εκπρόσωπος του θεάτρου. Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό έργο που αναφέρεται σε ιστορίες Ρώσων ακτιβιστών που πάλευαν για πολιτικές ελευθερίες τον 19ο αιώνα. Από αυτή την μεγαλειώδη παραγωγή παρελαύνουν 416 κοστούμια και 50 ηθοποιοί, ενώ η υπόθεση διαδραματίζεται στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη, στο Παρίσι, στη Νίκαια και στο Λονδίνο.

Αυτοκτονία Ιταλού συγγραφέα

Ο Ιταλός συγγραφέας Φράνκο Λουτσεντίνι βρέθηκε χθες νεκρός στο σπίτι του στο Τορίνο. O θάνατος του 81χρονου συγγραφέα που έπασχε από καρκίνο του πνεύμονος αποδίδεται σε αυτοκτονία. O Λουτσεντίνι γεννήθηκε στη Ρώμη τον Δεκέμβριο του 1920 και στη διάρκεια του B΄ Παγκοσμίου Πολέμου φυλακίστηκε για αντι-φασιστική δράση. Αμέσως μετά άρχισε τη συγγραφική του καριέρα και τα πρώτα έργα του ήταν έντονα επηρρεασμένα από τον νεο-ρεαλισμό. Το πρώτο του μυθιστόρημα «La Porta» κυκλοφόρησε το 1947.

Το ΥΠΠΟ για την Κορώνη

Σύμφωνα με αυτοψία που διενήργησαν στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ, η αναφερόμενη σε δημοσιεύματα (και σε ερώτηση στη Βουλή) «κατάρρευση του Προμαχώνα» του Κάστρου της Κορώνης αποτελεί κατολισθήσεις επιχωματώσεων σε τοπικές παλαιότερες καταρρεύσεις γνωστές στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΠΟ σε απάντηση των αιτιάσεων περί εγκατάλειψης του Κάστρου της Κορώνης. Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται πως «η μελέτη και οι αναστηλωτικές επεμβάσεις στο Κάστρο της Κορώνης έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΥΠΠΟ και προχωρά η διαδικασία ένταξης του όλου έργου στο Γ΄ ΚΠΣ».

Μιούζικαλ για τον Ελβις

Η πρώην σύζυγος του Ελβις Πρίσλεϊ, Πρισίλα, αποκάλυψε τα σχέδιά της για ένα νέο μιούζικαλ που θα έχει θέμα τη σχέση της με τον «Βασιλιά». H Πρισίλα Πρίσλεϊ, που γνώρισε τον Ελβις στα 14 της χρόνια και τον παντρεύτηκε το 1967 όταν έκλεισε τα 21, δήλωσε πως θέλει το νέο μιούζικαλ να συμπέσει με την επέτειο θανάτου στις 16 Αυγούστου. H νέα παραγωγή, που δεν έχει ακόμη τίτλο, λέγεται ότι θα ακολουθεί τη γραμμή του μιούζικαλ «Mamma Mia!», το οποίο ζωντανεύει την πορεία των Abba. Δεν έχει γίνει γνωστό όμως αν θα παραχωρηθεί η άδεια να ακούγονται τραγούδια του Ελβις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή