Περιπλους

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O K. Τάισον «Τέρνερ 2002»

O καλλιτέχνης Κιθ Τάισον είναι ο φετινός νικητής του εικαστικού βραβείου Turner που είναι ο πιο διάσημος (και αμφιλεγόμενος επίσης) δείκτης της νέας βρετανικής τέχνης με διεθνή απήχηση.

Ο Τάισον κέρδισε το βραβείο αξίας 20.000 στερλινών, το οποίο του επέδωσε ο διάσημος αρχιτέκτων Ντάνιελ Λίμπεσκιντ. Το έργο του είναι μία στήλη που εμπεριέχει τον εγκέφαλο ενός υπολογιστή. O Τάισον δήλωσε πως είναι μία νέα εκδοχή του «Σκεπτόμενου» του Ροντέν.

Πρεμιέρες βροχηδόν…

Πρεμιέρες σήμερα στο Θέατρο Τέχνης (Υπόγειο), στο «Δημήτρης Χορν» (Σταμάτης Φασουλής) και στην Πάτρα, όπου το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης ανεβάζει στη σκηνή «Επίκεντρο» το νέο έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Αγκα-σφι+φι», τουτέστιν «Αγκάλιασέ με-Σφίξε με και φίλησέ με», μια «άγρια κωμωδία» σε σκηνοθεσία της συγγραφέως, με τους Χάρη Σώζο, Μαρία Κατσανδρή κ. ά. Στο θέατρο Χορν ανεβαίνει απόψε το έργο του νέου συγγραφέα Αντώνη Νικολή «Το σπίτι φεύγει», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ο οποίος και πρωταγωνιστεί μαζί με την Πέμη Ζούνη και τον Αλέξη Γεωργούλη. Τέλος, στο «Υπόγειο» το θέατρο Τέχνης παρουσιάζει το έργο του Μπότο Στράους «Το μικρό και το μεγάλο» σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα, με πρωταγωνίστρια την Κάτια Γέρου.

Ο 20ός αιώνας των ΑΣΚΙ

Ολοκληρώνεται αύριο, στις 6.30 μμ., ο κύκλος των εκδηλώσεων που διοργάνωσαν τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων από τη δράση τους. Θέμα της τελευταίας εκδήλωσης «Στράτευση, ιδεολογία και προπαγάνδα». Πρόεδρος της συνεδρίας θα είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος και ομιλητές θα είναι οι: Ρένα Σταυρίδη-Πατρικίου, Στρατής Μπουρνάζος, Αγγέλικα Ψαρρά, Βάσω Ψιμούλη, Αννα Ματθαίου, Πόπη Πολέμη, Βαγγέλης Καραμανωλάκης και Φίλιππος Ηλιού. H εκδήλωση, όπως και οι προηγούμενες, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Τα παιδιά βραβεύουν

Λίγες ημέρες πριν από την έξοδό της στις κινηματογραφικές αίθουσες, η ταινία της Πένυς Παναγιωτοπούλου «Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: ο μπαμπάς μου» εξακολουθεί να συλλέγει βραβεία. Αυτή τη φορά, ένας εγχώριος θεσμός, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας τίμησε την ταινία μ’ ένα βραβείο «ειδικού βάρος». H κριτική επιτροπή των παιδιών του φεστιβάλ απένειμε το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους στη δημιουργία της Πένυς Παναγιωτοπούλου, ενώ το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους πήγε στην κυπριακή παραγωγή «H άλλη Αρτεμις». Το μεγάλο βραβείο της… ενήλικης κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στην ιρανική ταινία «Είσαι ελεύθερος» του Μοχάμεντ Αλί Ταλέμπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή