«Να ένα μήλο» ανάγνωσης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έμφαση τη «γενιά της μεταπολίτευσης», κυκλοφορεί από χθες ένα νέο περιοδικό για τη λογοτεχνία, για τους λογοτέχνες και συγκεκριμένα για τους νέους λογοτέχνες. Είναι εξαμηνιαίο, έχει τίτλο που παραπέμπει εν γένει στη νεότητα -«να ένα μήλο»-, έχει εκδοτικό φορέα τον «Πατάκη» και διευθύντρια τη δημοσιογράφο Λώρη Κέζα. H τυποτεχνική του εμφάνιση δηλώνει σαφώς την πρώτη απόπειρα των συγγραφέων, των σκιτσογράφων, των μεταφραστών. Την πρώτη απόπειρα γραφής, μετάφρασης, εικονογράφησης. Και εκτός ελαχίστων που έχουν ήδη δημοσιεύσει βιβλία, οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του πρώτου τεύχους -Ελληνες ή ξένοι- δοκιμάζουν για πρώτη φορά στο διήγημα, στην ποίηση, στη μετάφραση ξένων νέων λογοτεχνών. «Το “Μήλο” έχει συνεργάτες που, ει μη τι άλλο, αγαπούν την ανάγνωση. Την ανάγνωση και τη γραφή. Αυτήν θέλουμε να ανιχνεύσουμε, με την υποψία πως έχουμε πολλά κοινά με την Μπανάνα Γιοσιμότο, το Ρέι Λορίγα και το Νικολό Αμανίτι. Προς το παρόν, δεν βρέθηκε στην παρέα μας κάποιος αντάξιος του Φλομπέρ, αλλά δεν θα το βάλουμε κάτω», σημειώνεται στο editorial.

Στο πρώτο τεύχος του «Μήλου» συνεργάζονται με δημοσιεύσεις τους οι Βαγγ. Χατζηγιαννίδης, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Παντελής Κοντογιάννης, Βασ. Ρούβαλης, Ηρ. Μπογδάνος, Βασ. Αλμπάνη κ.ά. Ενα περιοδικό που θα καταγράφει όσα απασχολούν τους συγγραφείς κάτω των σαράντα και θα λειτουργεί «ως καθρέφτης». O. Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή