Το ελληνικό βιβλίο στο εξωτερικό

Το ελληνικό βιβλίο στο εξωτερικό

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εμφανίσεις του ελληνικού βιβλίου στον διεθνή χώρο ανακοινώθηκαν χθες: η πρώτη θα είναι στην Εκθεση Βιβλίου της Κωνσταντινούπολης, όπου το EKEBI, η ΠΟΕΒ και το ΥΠΠΟ συνεχίζουν την προώθηση της ελληνικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό. Ετσι, από 13 ώς 22 Δεκεμβρίου Ελληνες εκδότες και συγγραφείς θα συζητήσουν με τους Τούρκους ομοτέχνους τους, θα ανταλλάξουν απόψεις, θα διερευνήσουν κοινούς άξονες δράσης. Στην αποστολή της Τουρκίας θα μετάσχουν οι συγγραφείς Μαρία Ευσταθιάδη, Τάκης Θεοδωρόπουλος και Πέτρος Τατσόπουλος, οι οποίοι μαζί με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΒ και του EKEBI θα επισκεφτούν το Πατριαρχείο, τα ελληνικά σχολεία της Πόλης και θα συναντηθούν με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας.

Η δεύτερη παρουσία της ελληνικής λογοτεχνίας στο διεθνές σκηνικό είναι μέσω του διαδικτύου. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης του Ρότερνταμ δημιούργησε έναν δικτυακό τόπο για τη διεθνή ποίηση: Poetry International Web (PIW), www. poetryinternational. org.

Την ελληνική παρουσία στον κόμβο ανέλαβε επιτροπή από τους X. Βλαβιανό, T. Γουδέλη, T. Δημητρούλια, Σ. Ζουμπουλάκη, Γ. Κορδομενίδη, Χρ. Λάζο, A. Μπερλή (πρόεδρο), Λ. Τσιριμώκου και B. Χατζηβασιλείου. Οι Ελληνες ποιητές εκπροσωπούνται στον διεθνή κόμβο με τους Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Σαχτούρη, Δημουλά, με δέκα ποιήματα από τον καθένα. Στόχος του EKEBI είναι να δημιουργηθεί ένα σημαντικό αρχείο νεοελληνικής ποίησης. Να σημειωθεί ότι κάθε εβδομάδα αναδεικνύεται το «ποίημα της εβδομάδας». Το ποίημα του M. Σαχτούρη «O Αγιος» αναδείχθηκε σε ποίημα της εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή