Μάγος φωτιάς και πάγου

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φωτιά και Πάγος» («Fire and Ice») είναι ο τίτλος της εντυπωσιακής παραγωγής που έρχεται στη χώρα μας με την έναρξη της καινούργιας χρονιάς. Μετά το «Cirque Eloize», που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πέρυσι στο Κολλέγιο Αθηνών, και τη μαγική παράσταση «Kayassine» από τους «Les Arts Sauts» που είδαμε πρόσφατα στο Αλσος Στρατού, ένα ακόμη συγκρότημα εκπρόσωπος του «σύγχρονου τσίρκο χωρίς ζώα», το «Cirque Le Masque» από τη Νέα Υόρκη, υπόσχεται να μας ταξιδέψει για δώδεκα μοναδικές βραδιές, από τις 10 έως τις 22 του μηνός, στο Κολλέγιο Αθηνών.

Είναι μια νέα παγκόσμια τάση. Ενα νέο είδος τσίρκου, που δεν χρησιμοποιεί ζώα, είναι ανθρωποκεντρικό, πρωτότυπο, αστείο, αισθησιακό, συνδυάζει τη μουσική με τον χορό, τις εικαστικές τέχνες με τα ακροβατικά. Οι εκπρόσωποι του νέου αυτού είδους κρατούν την παράδοση του γνωστού, παλιού, καλού τσίρκο, την ανανεώνουν εμπλουτίζοντας τη με νέες, σύγχρονες, μουσικές και χορογραφίες και στήνουν μια παράσταση με υπόθεση, σκηνοθεσία και σκηνικά.

Σπονδυλωτές ιστορίες

Το έργο «Φωτιά και Πάγος», στο οποίο συμμετέχουν 23 καλλιτέχνες-ακροβάτες από όλο τον κόσμο, αποτελείται από 16 σπονδυλωτές ιστορίες. O κεντρικός αφηγηματικός ιστός περιστρέφεται και επικεντρώνεται στον Xenos, έναν δυνατό και ευερέθιστο μάγο, ο οποίος ελέγχει τα στοιχεία της φωτιάς και του πάγου. Οργισμένος φθάνει στη Γη και αφήνει να ξεσπάσει η μανία του για τους θνητούς που τόλμησαν να τον ξυπνήσουν από τον γαλήνιο λήθαργό του.

Πρωτότυπα οπτικοακουστικά εφέ, υπέροχες μουσικές συνθέσεις (από Στινγκ μέχρι Dead caDance), πλούσια κοστούμια, ακροβατικά, κλοουνερί, διαδράση με το κοινό, χορός και παντομίμα. Το διάσημο σε παγκόσμιο επίπεδο «Cirque Le Masque» από τη Νέα Υόρκη είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νέου τσίρκο χωρίς ζώα. Ιδρύθηκε πριν από 21 χρόνια και από τότε ταξιδεύει ανά τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία. Στη χώρα μας εμφανίζεται απόψε στον Βόλο στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου, ενώ οι παραστάσεις στο Κολλέγιο Αθηνών αρχίζουν την Παρασκευή, 10 του μηνός.

Το show ξεκινάει με τον Μάριο, τον κωμικό μίμο με τη βαλίτσα, που κάνει το νούμερό του μπροστά από την κλειστή αυλαία. Ξαφνικά ξεσπάει βροχή με αστραπές και βροντές…

Ο Ξένος έχει ξυπνήσει! O θίασος με ομπρέλες ανεβαίνει στη σκηνή διασχίζοντας το θέατρο, αφήνοντας πίσω τους τέσσερις ακροβάτες με κόκκινες κουκούλες. Ακολουθούν σκηνές όπως η «Κυρία Χούλα Χουπ» που χορεύει σε ρυθμούς τέκνο, ένα νούμερο «ανθρώπινων γλυπτών» σε slow motion, ζογκλέρ και μίμοι που χορεύουν κ.ά. Πληροφορίες: τηλ. 210-92.13.310, 210-92.13.360.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή