Ατζεντα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ξεκινάει ο δημοφιλής κύκλος εκδηλώσεων «Μουσικές Τρίτες» στο «Τριανόν» που οργανώνει για τρίτη χρονιά η Ορχήστρα Χρωμάτων. Το φετινό πρόγραμμα συνδυάζει την προβολή ιταλικών ταινιών με συναυλίες ιταλικής μουσικής. Απόψε η Ορχήστρα Χρωμάτων θα ερμηνεύσει έργα των Αλμπινόνι και Βιβάλντι (9 μ.μ.). Ακολουθεί η προβολή της ταινίας του Λουκίνο Βισκόντι «Senso». Το εισιτήριο για τις δύο εκδηλώσεις είναι ενιαίο (8 ευρώ).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Γεωπολιτική του ελληνικού χώρου και εθνική άμυνα». Ομιλία του Δημητρίου Σκαρβέλη στην Ακαδημία Αθηνών (7 μ.μ.).

– «H περίπτωση των επιστημών: πρόσληψη και ρήξη». Διάλεξη των K. Γαβρόγλου, Δ. Διαλέτη και Γ. Χριστιανίδη στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών (7 μ.μ.).

-Παρουσίαση του βιβλίου της Αφροδίτης Κούρια «55 άγνωστα έργα γνωστών Ελλήνων ζωγράφων» (έκδοση Ελληνικού Λογοτεχνικού & Ιστορικού Αρχείου) στην Δημοτική Πινακοθήκη Ψυχικού. (I. Κοκκώνη 15, 6.30 μ.μ.).

– Το βιβλίο του Κώστα B. Βεργόπουλου «Το τέλος του κύκλου – Καταστολή και ηγεμονία στον 21ο αιώνα» (εκδ. Λιβάνη) παρουσιάζεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο (7 μ.μ.).

– «H αναζήτηση του «ελαχίστου» της ύλης από τον Λεύκιππο μέχρι σήμερα». Ομιλία του Ιωνα Σιώτη στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, 7.30 μ.μ.).

ΧΟΡΟΣ

Γκαλά χορού με τον Βλαντιμίρ Μάλαχοφ στο Μέγαρο Μουσικής (8.30 μ.μ.).

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Δρομείς ονείρων» στο καφέ «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, τηλ. 210-7560102) σε ένα πρόγραμμα με ελληνική και ξένη μουσική.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

«Η τεχνική της εγκαυστικής». Εναρξη της σειράς μαθημάτων για ενήλικες στο Μουσείο Μπενάκη. Πληροφορίες: τηλ. 210-3671043.

– O φλαουτίστας Lorant Kovacs θα δώσει σεμινάρια φλάουτου στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου στις 24,25 και 26 Ιανουαρίου. Πληροφορίες: τηλ. 210-6812861.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή