Περιπλους

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα στο «Λαμπέτη»

Την πρώτη της σκηνοθεσία ανέλαβε η Ολια Λαζαρίδου. Πρόκειται για το έργο «Ξυπόλιτοι στο πάρκο» του Νιλ Σάιμον, κινηματογραφική επιτυχία στο παρελθόν με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζέιν Φόντα, που ανεβαίνει αύριο στο θέατρο «Λαμπέτη» με τους: Ακη Σακελλαρίου, Θεοδώρα Τζήμου, Κωνσταντίνο Τζούμα, Ολγα Δαμάνη, Στάθη Νικολαΐδη. Δεκαετία του ’60, εποχή των Μπιτλς και της ποπ αρτ, χωρίς δίδυμους πύργους αλλά με πολλή αισιοδοξία. O Πολ και η Κέλι, είναι οι ήρωες, ζευγάρι νιόπαντρο που ζουν ένα ευτυχισμένο όνειρο στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας η οποία δεν έχει ασανσέρ, έχει όμως φεγγίτη… H μετάφραση είναι επίσης της Ολιας Λαζαρίδου, τα σκηνικά – κοστούμια της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Πολιτάκη και οι φωτισμοί του Ανδρέα Μπέλλη.

Διαμαρτυρίες κατά βανδαλισμών

Λίγη ώρα μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων στο «Βιβλιοπωλείο της Εστίας», όσοι από τον χώρο του βιβλίου έμαθαν το γεγονός έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους ανθρώπους της «Εστίας» και στους δύο συγγραφείς-δημοσιογράφους. Χθες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου εξέδωσαν ψημίσματα διαμαρτυρίας κατά της απαράδεκτης συμπεριφοράς μιας μικρής μειοψηφίας.

Τρεις διαλέξεις στο κτίριο Βάιλερ

Η Ενωση Φίλων της Ακροπόλεως οργανώνει τρεις διαλέξεις αφιερωμένες σε έναν αρχαιολόγο και δύο αρχιτέκτονες που με τη δράση τους τον 19ο και τον 20ό αιώνα έχουν συντελέσει ουσιαστικά στην έρευνα των μνημείων Ακροπόλεως. Στις 22 Ιανουαρίου, η πρώτη διάλεξη από την καθηγήτρια κλασικής αρχαιολογίας Ολγα Παλαγγιά είναι αφιερωμένη στον Ludwig Ross. H δεύτερη διάλεξη (12/2) από τους M. Κορρέ και Φ. Μαλλούχου-Τuffano είναι αφιερωμένη στον Francis Penrose, ενώ η τρίτη (26/3) από τον αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Δεκαβάλλα είναι αφιερωμένη στον Philip Stevens. Οι ομιλίες θα γίνουν στο ισόγειο του Κέντρου Μελετών Ακροπόλεως (Μακρυγιάννη 2-4), ώρα 19.00.

Εργο Ρούσντι στο Μπάρμπικαν

Η Royal Shakespeare Company επιστρέφει στη βάση της στο Λονδίνο, φιλοξενούμενη πλέον στο Μπάρμπικαν Σέντερ, έπειτα από απουσία πολλών μηνών, με τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Σάλμαν Ρούσντι «Τα παιδιά του μεσονυκτίου» (1981). H διανομή στηρίζεται σε 20 ηθοποιούς οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι Βρετανο-Ασιάτες. H παραγωγή θα μεταφερθεί μετά το Λονδίνο στο Μίσιγκαν και στη Νέα Υόρκη. Στη διασκευή του μυθιστορήματος (που αναφέρεται στην ανεξαρτησία της Ινδίας) έχει συνεργαστεί και ο Σάλμαν Ρούσντι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή