Είκοσι τρεις ομάδες χορού στις επιχορηγήσεις

Είκοσι τρεις ομάδες χορού στις επιχορηγήσεις

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδες που επιχορηγούνται ξανά έπειτα από μια προσωρινή διακοπή της χρηματοδότησής τους, πρωτοεμφανιζόμενα συγκροτήματα, αλλά και κάποιες σημαντικές απουσίες, σημαδεύουν τις φετινές επιχορηγήσεις χορού (2002-2003), που ανακοινώθηκαν χθες από το ΥΠΠΟ.

Με το συνολικό ποσό των 619.222 ευρώ, χρηματοδοτούνται φέτος είκοσι τρεις ομάδες χορού, από τις οποίες, η μια έχει σαν βάση της τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι υπόλοιπες την Αθήνα. Το μερίδιο του λέοντος παίρνει φέτος το Χοροθέατρο Οκτάνα του Κωνσταντίνου Ρήγου, παρά το γεγονός ότι η ομάδα έχει μεταφερθεί τα τελευταία δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και ο χορογράφος είναι επίσημα υπεύθυνος του Χοροθεάτρου του ΚΘΒΕ.

Δύο απουσίες: «Ομάδα Εδάφους» του Δημήτρη Παπαϊωάννου και «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη. Οπως είναι γνωστό, η λειτουργία της Ομάδας Εδάφους έχει ανασταλεί επ’ αόριστον (λόγω της ανάληψης από τον χορογράφο των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004), ενώ φέτος διακόπτεται και η επιχορήγηση των «Χορικών». H ομάδα θα δώσει τις τελευταίες αποχαιρετιστήριες παραστάσεις της τον Μάιο, στο θέατρο «Χώρα».

Το «Αέναο Χοροθέατρο» του Ντανιέλ Λομέλ επανέρχεται στο προσκήνιο ύστερα από πολλά χρόνια, οι «Ροές» της Σοφίας Σπυράτου και η «Πρόσκαιρη Σύνθεση» της Ντορίνας Καλεθριανού, επιχορηγούνται ξανά μετά την περσινή διακοπή της χρηματοδότησής τους, το συγκρότημα «X-Art» (που παρουσιάζει τα τελευταία δύο χρόνια, παραστάσεις χορού για παιδιά), επιχορηγείται για πρώτη φορά.

Οι ομάδες

Συγκεκριμένα, οι ομάδες ενισχύονται ως εξής: «Χοροθέατρο Οκτάνα» (73.368 ευρώ), «Λάθος Κίνηση» του K. Μίχου (58.694 ευρώ), Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «Χορευτές» (44.021 ευρώ), Σύλλογος Μοντέρνου Χορού του Χάρη Μανταφούνη και Ομάδα Σύγχρονου Χορού «Sinequanon» με το ποσό των 35.216 ευρώ, ομάδα «Ad Lib» της Κατερίνας Παπαγεωργίου (29.347 ευρώ), Ελληνικός Σύλλογος Βασιλικής Ακαδημίας Χορού Λονδίνου RAD (26.412 ευρώ), Ομάδα Χορού «X-Art», «Ροές» της Σ. Σπυράτου, «Αίρεσις» του Γιάννη Μπαγουρδή, «Αέναο Χοροθέατρο» του Ντανιέλ Λομέλ και «Χοροθέατρο Μετ’ Εμποδίων» με 23.478 ευρώ το καθένα, η ομάδα «Πρόσχημα» και «Griffon» με 20.543 η καθεμία, ενώ με το ποσό των 17.608 ευρώ το «Μικρό Μουσικό Θέατρο» της Λίας Μελετοπούλου και οι ομάδες «Πρόσκαιρη Σύνθεση» (Ντορίνα Καλεθριανού), «Μύϊα», «Ελατήριο» (Μαριλία Χρυσοσπάθη), «Αμάλγαμα» (Μαρία Γοργία), «Yelp Dance Co» (Μαριέλα Νέστορα), «Akin», «Ελδωρ» και «Vis Motrix» (Θεσσαλονίκη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή