Λουλούδια και κάτοπτρα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εβδομάδα που έρχεται δεν πρόκειται να αφήσει δυσαρεστημένους τους φιλότεχνους που αγαπούν τα «κλασικά θέματα» αλλά και εκείνους που προτιμούν τις σύγχρονες μορφές έκφρασης. Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται την Πέμπτη η έκθεση της Αννας – Μαρίας Τσακάλη. H καλλιτέχνις επιλέγει να ζωγραφίσει λουλούδια: φίκοι, φυλλόδεντρα, φυτά δωματίου ή πάρκου, στέκονται απέναντι στον θεατή με ακρίβεια και γλυκύτητα.

Τριαντάφυλλα, μπιζέλια, κρινάκια, λίλιουμ, ορτανσίες, πανσέδες και κάθε λογής μπουκέτα είναι σίγουρα ένα τολμηρό θέμα εργασίας στη σημερινή εποχή, όπου τα λουλούδια έχουν χάσει την «αίγλη» που είχαν στο παρελθόν. «Τα υπέροχα αυτά άνθη του καλού και του κακού, αιχμάλωτα στα βάζα τους είναι σύμβολα του εφήμερου», σημειώνει στον κατάλογο η ιστορικός τέχνης Ευριδίκη Τρισόν – Μιλσανή.

Στην γκαλερί 3 (Φωκυλίδου 3) ο Χάρης Κοντοσφύρης παρουσιάζει εδώ και μερικές ημέρες τη διαδραστική εγκατάσταση με τίτλο «Προβολή». Με ένα αντεστραμμένο κάτοπτρο «αιχμαλωτίζει» την εικόνα του επισκέπτη, ο οποίος όμως δεν το αντιλαμβάνεται αμέσως. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι η αντανακλαστική προβολή της μορφής του με μια πληρότητα χρωματική, σχεδόν καλειδοσκοπική. Τη στιγμή που ο θεατής στέκεται ανάμεσα στο έσοπτρο και την προβολή, συμμετέχει στο έργο με τη σκιά του. Θεματικά προβάλλονται εικόνες καθημερινές με την τραχύτητα των βίντεο – κλιπ. H έκθεση αυτή θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή