Περιπλους

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Les Miserables: τέλος εποχής

Ενα από τα πιο διάσημα μιούζικαλ, το «Les Miserables», εμπνευσμένο από τους «Αθλίους» του Βίκτωρος Ουγκώ, κατέβασε αυλαία έπειτα από 16 χρόνια παραστάσεων στο Μπρόντγουεϊ. Το γεγονός γιορτάστηκε με μεγάλη επισημότητα σε ατμόσφαιρα γιορτής μετά την τελευταία παράσταση (η υπ’ αριθμόν 6.680!) στο Θέατρο Imperial της Νέας Υόρκης, όπου τα εισιτήρια ήταν περιζήτητα και πανάκριβα αν και οι περισσότεροι ήταν προσκεκλημένοι. O Βρετανός παραγωγός του μιούζικαλ, Κάμερον Μάκιντος είπε: «Ηρθε η ώρα να πούμε το αντίο». Στην τελευταία παράσταση έπαιξαν τιμής ένεκεν και ηθοποιοί από τον θίασο του 1987. Το «Les Miserables» ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπάρμπικαν του Λονδίνου το 1985 και στο Μπρόντγουεϊ, τον Μάρτιο του 1987. Μετά τις «Γάτες», οι μουσικοί «Αθλιοι» ήταν το μακροβιότερο μιούζικαλ.

Επτάνησα και Διαφωτισμός

Στην Κεφαλονιά, από αύριο έως και την Πέμπτη θα διαρκέσει το συνέδριο με θέμα «Από τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό στον επτανησιακό ριζοσπαστισμό και στο νέο ελληνικό κράτος: H Επτάνησος ως χώρος μετακένωσης του Διαφωτισμού πριν και κατά την Ενωση». Το συνέδριο, που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο της ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα, οργανώνει η Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών και οι εργασίες του θα διεξαχθούν στο Αργοστόλι, στο Ληξούρι και στα Κουρκουμελάτα (Πνευματικό Ιδρυμα Βεργωτή). Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν οι Γ. Μεταλληνός, I. Δελλής, Γ. Μοσχόπουλος, Δ. Μαρκάτου, Θ. Πυλαρινός, M. Κατσίγερας, Γ. Αλισανδράτος, Γ. Πεφάνης κ.ά.

Ακαδημαϊκός ο Γ. Λάββας

Προσωπικότητα στον χώρο της αρχιτεκτονικής με πολυετή προσφορά, ο Γεώργιος Π. Λάββας, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, εξελέγη ως τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στον κλάδο της Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής, Ρυθμολογίας και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής. Με μεγάλο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, ο Γ. Π. Λάββας είναι, μεταξύ άλλων, εμπειρογνώμων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την προστασία και αναστήλωση των ελληνορθόδοξων μνημείων της Παλαιστίνης. Πρόσφατα εκδόθηκε το επίτομο έργο του για την ιστορία της αρχιτεκτονικής από τον οίκο Studio University Ρress.

Δίκτυο εθελοντών

Στο αμφιθέατρο της Φαρμακευτικής, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, μιλάει σήμερα (3 μ.μ.) ο Αργεντινός καθηγητής Dr Jose Luis Siddi, ο οποίος προωθεί δίκτυο εθελοντών για την πρόληψη και την εκπαίδευση σε θέματα υγιεινής. Ηδη, έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα παροχής βοήθειας στη Μοζαμβίκη για την καταπολέμηση του έιτζ με τη συμμετοχή εθελοντών και από την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή