«Κάτι επικίνδυνο» μας ετοιμάζει η Νατάσα Ατλας

«Κάτι επικίνδυνο» μας ετοιμάζει η Νατάσα Ατλας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καινούργιο άλμπουμ της Νατάσα Ατλας θα είναι «επικίνδυνο». Μπορεί να κυκλοφόρησε μόλις χθες με ένα εξώφυλλο που φέρνει στο νου εφηβικά πόστερ στη δεκαετία του ’80 ή στην καλύτερη περίπτωση φωτορομάντσα, αλλά ο τίτλος «Something dangerous» μας έχει βάλει καιρό τώρα σε υποψίες. Τι να σημαίνει άραγε το χρυσό φίδι που είναι φορεμένο σαν περικάρπιο; Το υγρό βλέμμα; Τα σκόρπια γράμματα;

Τα περισσότερα τραγούδια φέρουν την υπογραφή της πάντοτε απόμακρης και εκκεντρικής Νατάσα Ατλας που μας χαιρετά στις ευχαριστίες ως Atlasi. Αρκεί να δει κανείς τα ονόματα των μουσικών, των παραγωγών, των συντελεστών του δίσκου για να νιώσει τις ανατολίτικες επιρροές. Πρόκειται για ένα κράμα εικόνων από τη Μέση Ανατολή και την καρδιά της βρετανικής ποπ, χωρίς να αφήνει απέξω τους κανόνες της χορευτικής μουσικής, της ραπ, του ρυθμ’εν’μπλουζ, της hindi pop, της κινηματογραφικής μουσικής, ένα εναλλακτικό καλειδοσκόπιο που μόνο μια ερμηνεύτρια όπως η Ατλας μπορεί να αναδείξει.

Η αλήθεια είναι ότι καταπιάνεται για πρώτη φορά με τόσο διαφορετικά μεταξύ τους μουσικά είδη, τα οποία, μάλιστα, ερμηνεύει στα αγγλικά, χωρίς να ξεχνά και την αραβική γλώσσα, όπως και τη γαλλική. Ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί να γεννήθηκε στο Βέλγιο, η οικογένεια της όμως έχει ρίζες στην Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, το Μαρόκο.

Αν περιμένετε να ακούσετε τη Νατάσα Ατλας μόνη της, μην εκπλαγείτε αν αναγνωρίσετε τη φωνή της Σινέιντ O’ Κόνορ ή της πριγκίπισσας Τζουλιάνα. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης ο Αιγύπτιος τρομπετίστας, Σάμι Ελ Μπάμπλι και η Τζόσελιν Πουκ που έγραψε το σάουντρακ για την ταινία «Μάτια ερμητικά κλειστά»… H Νατάσα Ατλας μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις. Από τα φιλμ του Τζέιμς Μποντ, στις εμμονές με την παράδοση και από εκεί στον υπόγειο κόσμο των Transglobal Underground, στο παρθενικό της άλμπουμ «Diaspora», στις σόλο εμφανίσεις με αυθεντικό χορό της κοιλιάς. Από το νέο της άλμπουμ ξεχωρίζουμε το κινηματογραφικό «Adam’s lullaby», το «Eye of the duck» για το ταξίδι στην Τζαμάικα, το «Janamaan» για τη γεύση από Μπόλιγουντ και φυσικά τη διασκευή του «This is a man’s world» του Τζέιμς Μπράουν ή πώς μια γυναίκα τραγουδά και επιβιώνει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή