Παραγωγή με διεθνή ονόματα…

Παραγωγή με διεθνή ονόματα…

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρωταγωνίστριες «Νύφες» είναι δύο νέες ηθοποιοί που έχουν δουλέψει στο θέατρο: H Βικτώρια Χαραλαμπίδου (Νίκη) και η Εύη Σαουλίδου (Χαρώ), που αντιμετωπίζουν τους ρόλους τους με προσήλωση και υπερβολική συστολή. Οταν τις ρωτάμε τι έχουν να πουν, απαντούν: «Τίποτα. Μόλις αρχίζουμε. Τελειώνοντας την ταινία θα μπορούμε να μιλήσουμε για την εμπειρία μας. Ομως τώρα τι να πούμε;». Τον ρόλο του φωτογράφου Νόρμαν, που ερωτεύεται τη Νίκη, παίζει ο ανερχόμενος Βρετανός ηθοποιός Ντέιμιαν Λιούις. Τον είδαμε πρόσφατα στην «Ονειροπαγίδα» του Λόρενς Κάσνταν, ενώ πρωταγωνιστούσε στην πολεμική σειρά «Band of brothers», παραγωγής Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς. Μαζί τους, η Αντρέα Φερεόλ στον ρόλο της χειρομάντισσας Εμινέ, ο ηθοποιός-θεατρικός συγγραφέας Στίβεν Μπέρκοφ στον ρόλο του Καραμπουλάτ, ενός Τούρκου νταβατζή, η Ειρήνη Ιγγλέση ως γεροντοκόρη συνοδός κοριτσιών από την Ηπειρο, ο Δημήτρης Καταλειφός (καπετάνιος), ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, η Εβελίνα Παπούλια. Σύμφωνα με τον εκτελεστή παραγωγό, Κώστα Λαμπρόπουλο, η κόστους 2,5 εκατ. ευρώ ταινία, είναι η μεγαλύτερη σε όγκο ελληνική παραγωγή. Για τις «Νύφες» έφτασαν από τη Γαλλία 2.500 κοστούμια, χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάμερες Panavision, όπως εκείνες των χολιγουντιανών παραγωγών και συμμετέχουν 5.500 κομπάρσοι (οι 1.500 μόνο στα γυρίσματα της Κρήτης). Στις «Νύφες», θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκτεταμένη χρήση ψηφιακών εφέ (σκηνές πλήθους και ταξιδιού, η άφιξη στην Αμερική). Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα 130 κορίτσια στο λιμάνι, που με την παρέμβαση των εφέ θα «φανούν» 700.

Στους τίτλους της ταινίας θα αναφέρεται ως executive producer ο Μάρτιν Σκορσέζε, παραγωγοί η Μπάρμπαρα Ντε Φίνα, ο Παντελής Βούλγαρης και ο Τέρι Ντούγκας και εκτελεστής παραγωγός ο Κώστας Λαμπρόπουλος. H διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Γιώργου Αρβανίτη, η μουσική του Κυριάκου Καλαϊτζίδη, τα σκηνικά του Δημήτρη Κατσίκη, τα κοστούμια του Δαμιανού Ζαρίφη και της Εύας Νάθενα, το μοντάζ του Τάκη Γιαννόπουλου. H παραγωγή είναι της Kappa Productions τoυ Σκορσέζε και της Alco Films, σε συμπαραγωγή με τη Cinegram, το EKK, την KG, τον ALPHA και με την υποστήριξη του Eurimages, του ΥΠΠΟ, του EOT και του EuropeaScript Fund. Στην Ελλάδα οι «Νύφες» θα προβληθούν μέσα στο 2004, σε διανομή της ODEON.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή