Μια διαφορετική Σαλώμη, του έρωτα και του πάθους

Μια διαφορετική Σαλώμη, του έρωτα και του πάθους

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χωρίς αγάπη δεν υπάρχει ζωή…». Πέρσι τέτοια εποχή την απολαύσαμε στη «Σαλώμη» του Κάρλος Σάουρα, εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παραγωγή που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο. Φέτος, η γνωστή Ισπανίδα χορεύτρια, Αΐντα Γκόμες, πρωταγωνίστρια της παράστασης, επιστρέφει στην Ελλάδα με μια… λίγο διαφορετική «Σαλώμη». H παράσταση, ίδια με την περσινή, αλλά με κάποιες καινοτομίες, θα παρουσιαστεί για μια και μοναδική βραδιά, αύριο στο Θέατρο του Λυκαβηττού. «Εαν δεν δημιουργήσεις κάτι καινούργιο θα σβήσει η φλόγα που έχεις μέσα σου», ανέφερε η A. Γκόμες στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. «Εχω βάλει περισσότερο χορό, ειδικά στο πρώτο μέρος, που ήταν πιο θεατρικό. Βαριέμαι να χορεύω την ίδια Σαλώμη. Το δεύτερο μέρος παραμένει αναλλοίωτο».

Γοητευτική, θηλυκή, ζεστή. H Αΐντα Γκόμες μίλησε με αγάπη για τον στενό συνεργάτη και φίλο της, σκηνοθέτη της «Σαλώμης», Κάρλος Σάουρα, ο οποίος φέτος δεν θα παρακολουθήσει την παράσταση. «Χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι στην Ελλάδα. Εδώ αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι με δικούς μου ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά. H ιστορία ξεκινά από το τέλος, το σήμερα και περνάει από αλλεπάλληλες εικόνες στο χθες. Από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της παράστασης ο χορός με τις ράβδους του Ηρώδη, το Paso a Dos (η συνάντηση της Σαλώμης με τον Ιωάννη Βαπτιστή) και τέλος ο αισθησιακός χορός των επτά πέπλων. «Αυτό που είναι σημαντικό σε αυτήν την σκηνή δεν είναι η αποκάλυψη του σώματος, αλλά της ψυχής», τόνισε η Αΐντα Γκόμες. «Είναι μια ιστορία συναρπαστική με βασικά της στοιχεία το πάθος και την αγάπη. Σε οποιαδήποτε περίοδο, χώρα ή κοινωνική τάξη, θα υπάρχει μια μοιραία γυναίκα. H Σαλώμη είναι μια ερωτευμένη γυναίκα αποφασισμένη για όλα».

Η μουσική της παράστασης είναι των Roque Banos και Tomatito, ενώ οι χορογραφίες των Χοσέ Αντόνιο και Αΐντα Γκόμες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή