Θεατρικά δρώμενα και νύχτες με κίνηση στο Γκάζι…

Θεατρικά δρώμενα και νύχτες με κίνηση στο Γκάζι…

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραστάσεις σύγχρονου χορού και θεάτρου. Μπορεί αυτές τις ημέρες το θερμόμετρο να χτυπάει… κόκκινο στην Αθήνα, παρ’ όλα αυτά, χορευτές, χορογράφοι, σκηνοθέτες και ηθοποιοί, δεν φαίνεται να πτοούνται. Από σήμερα το βράδυ και μέχρι τις 10 Ιουλίου στο Γκάζι, ξεκινά η «Εβδομάδα Σύγχρονου Χορού», ενώ από τις 14 έως τις 25 του μήνα στις «Νύχτες με Γκάζι και Θέατρο», θα παρουσιαστούν τέσσερα θεατρικά δρώμενα, με την υπογραφή γνωστών σκηνοθετών. Ολες οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

«Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μια εβδομάδα αφιερωμένη στον σύγχρονο χορό από τον Δήμο της Αθήνας. Στόχος είναι οι εκδηλώσεις αυτές να αποτελέσουν το έναυσμα για την γνωριμία του αθηναϊκού κοινού με τον χορό, ώστε να ακολουθήσουν στο μέλλον ευρύτερης κλίμακας χορευτικές εκδηλώσεις στην πόλη της Αθήνας. O σύγχρονος χορός αποτελεί μια σημαντική μορφή έκφρασης και δημιουργίας», ανέφερε σε μήνυμα που έστειλε, χθες σε συνέντευξη Τύπου, η δήμαρχος, Ντόρα Μπακογιάννη.

Χορός

Απόψε και αύριο η ομάδα σύγχρονου χορού του Χάρη Μανταφούνη θα παρουσιάσει τη νέα της παραγωγή «Παράξενα συναισθηματικό», ενώ την Κυριακή το χοροθέατρο «Ροές» της Σοφίας Σπυράτου, τη χορογραφία «Ρέει το γάλα, ρέει το μέλι, ρέει κρασί». Την ερχόμενη Τρίτη (8/7) θα παρακολουθήσουμε εικοσάλεπτες παρουσιάσεις των ομάδων «Sine Qua Non», «Yelp», «Μύια» και «Μετ’ εμποδίων». Την Πέμπτη, 10 του μήνα, η ομάδα «Χορευτές» θα παρουσιάσει τη χορογραφία του Μιχάλη Ναλμπάντη «Snap republic».

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν καθημερινά από τις 11 το πρωί, σεμινάρια σύγχρονου χορού (Τεχνόπολι), καθώς και προβολές «Dance films & Video dance» (αμφιθέατρο Βρετανικού Συμβουλίου). Την καλλιτεχνική διεύθυνση της «Εβδομάδας Σύγχρονου Χορού» έχει η Μαργώ Περδίκη – Αρχοντάκη.

Θέατρο

Στις «Νύχτες με Γκάζι… και Θέατρο» (καλλιτεχνική διεύθυνση: Τάκης Χρυσικάκος) θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε: «H ιστορία ενός αγγέλου» του Δημήτρη Οικονόμου (14,15/7), «Το όνειρο ενός γελοίου» του Ντοστογιέφσκι (σκην: P. Πατεράκη. 18.19/7), «Το νησί» του J. Saunders (σκην: Ελ. Δεμερτζή, 22,23/7)) και τέλος «22 Δωμάτια» του P. Kirk (σκην: Χρ. Πουλοπούλου, 24,25/7).

Ωρα έναρξης όλων των παραστάσεων: 9.30 μ. μ. Γενική είσοδος: 10 και 5 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή