Σύγχρονη και αφροκαραϊβική τζαζ στον Λυκαβηττό

Σύγχρονη και αφροκαραϊβική τζαζ στον Λυκαβηττό

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυνατοί ήχοι, μουσική που συναρπάζει. Ενας συνδυασμός σύγχρονης και αφροκαραϊβικής τζαζ, μια ενδιαφέρουσα συνεργασία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Αυτά και άλλα πολλά υπόσχεται η συναυλία της μπάντας «Jazz Jamaica All Stars» και του σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη, που θα πραγματοποιηθεί αύριο βράδυ στο Θέατρο του Λυκαβηττού.

Συνεργασία

«Η συνεργασία μου με άλλους καλλιτέχνες μου δίνει έμπνευση και με καλυτερεύει ως μουσικό», ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο Δημήτρης Βασιλάκης. O σαραντάχρονος σαξοφωνίστας, ένας από τους κορυφαίους Ελληνες jazzmen, με σημαντική παρουσία στη διεθνή σκηνή, θα παρουσιάσει κομμάτια από τα άλμπουμ του, «Secret Path» και «Daedalus Project-Labyrinth». Μαζί με τον Δ. Βασιλάκη, παίζει ο ντράμερ Τζεφ Τέιν Γουάτς και ο κοντραμπασίστας Εσιέτ Οκόν Εσιέτ, δύο σημαντικές παρουσίες της νεοϋορκέζικης τζαζ σκηνής. «Το πρώτο μέρος θα κλείσει με κάποιες μικρές εκπλήξεις (συμμετοχές της «Jazz Jamaica All Stars»), έτσι ώστε να υπάρχει σύνδεση στο πρόγραμμα, καθώς και με παρουσίαση νέων συνθέσεων μου», πρόσθεσε ο Δ. Βασιλάκης.

Ρυθμοί

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς τη σκυτάλη παίρνει η «Jazz Jamaica All Stars» που έρχεται στην Αθήνα, απευθείας από το Λονδίνο, με μπαγκάζια φορτωμένα, ήχους και ρυθμούς. Το εικοσαμελές πολυφυλετικό συγκρότημα, με τον δημιουργό του, τον βετεράνο μπασίστα Gary Crosby, έχει κατακτήσει την διεθνή μουσική σκηνή, συνδυάζοντας με εφευρετικότητα την παράδοση της big band, τον μουσικό πλούτο, την πολυχρωμία των χορευτικών ρυθμών της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής.

Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κανείς πολλά για την τζαζ έτσι ώστε να διασκεδάσει με την «Jazz Jamaica All Stars»… Αρκεί να του αρέσει το «σκα», τα χάλκινα όργανα, οι λάτιν ήχοι, τα κλασικά κομμάτια όπως «My Boy Lollipop» του Millies, «Al Capone» του Prince Buster, «Footprints» του Wayne Shorter η το «DolphiDance» του Herbie Ηancock.

Στο Θέατρο του Λυκαβηττού η μπάντα θα παρουσιάσει επίσης αποσπάσματα από το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο «Massive» που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2001.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή