ΣΙΝΕ-ΔΙΚΤΥΟ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Χρυσός Κύκνος θα είναι το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ της Κοπεγχάγης, που ετοιμάζεται για την πρώτη του διοργάνωση, με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στην προεδρία της κριτικής επιτροπής. O κύκνος είναι αναφορά στον Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και στο «Ασχημόπαπό» του. Στο φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 13-20 Αυγούστου, το βραβείο θα διεκδικήσουν 14 ευρωπαϊκές ταινίες. Βραβεία θα δοθούν στην καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία, αντρική και γυναικεία ερμηνεία, το σενάριο και τη φωτογραφία.

Μόλις 2,2% ήταν το ποσοστό που δεν επέτρεψε τη συνένωση των δύο μεγαλύτερων σωματείων ηθοποιών της Αμερικής, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια. Τα μέλη της ένωσης ηθοποιών τηλεόρασης – ραδιοφώνου υπερψήφισαν την πρόταση με 75,9%, όμως το «κινηματογραφικό» ScreeActors Guild ψήφισε υπέρ σε ποσοστό 57,8%. Το θετικό ποσοστό έπρεπε να είναι τουλάχιστον 60%, προς μεγάλη λύπη των υποστηρικτών της πρότασης, Τομ Χανκς, Σούζαν Σάραντον και Μάρτιν Σιν.

Μήνυση «αλά ελληνικά» αντιμετωπίζουν η Νία Βαρντάλος και οι παραγωγοί του «Γάμου αλά ελληνικά», από την εταιρεία, που πρώτη έκλεισε τα δικαιώματα του σεναρίου. H MHP Entertainment ζητάει τώρα το 3% των καθαρών κερδών της ταινίας, όμως οι παραγωγοί του «Γάμου» υποστηρίζουν ότι η ταινία που κόστισε πέντε εκατομμύρια δολάρια και απέφερε περισσότερα από 600, τελικά είχε χασούρα. Μετά τον γάμο και τη μήνυση, οι υπολογισμοί μοιάζουν με λογιστικά «αλά ελληνικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή