Περιπλους

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H συναυλία στη Μακρόνησο

Από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ανακοινώθηκε ότι μετατίθεται η ημερομηνία της συναυλίας στον ιστορικό τόπο της Μακρονήσου με τίτλο «Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο», η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία και με την υποστήριξη του υπουργείου Αιγαίου. Το αρχικό πρόγραμμα είχε ως ημερομηνία της συναυλίας τις 23 Ιουλίου, αλλά λόγω των μεγάλων οργανωτικών δυσκολιών, που οφείλονται στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στη Μακρόνησο (έλλειψη ηλεκτρικού, νερού, περιορισμένες λιμενικές εγκαταστάσεις) η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τελικά τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου.

Τα 100χρονα του Σιμενόν

Ο συγγραφέας Ζωρζ Σιμενόν γεννήθηκε στη Λιέγη το 1903 και πέθανε στην Ελβετία το 1989. Τα βιβλία του με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Μαιγκρέ μεταφράζονται και διαβάζονται σε όλο τον κόσμο. Οι εκδόσεις «Αγρα» με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό από τη γέννηση του Ζωρζ Σιμενόν αρχίζουν τη συστηματική έκδοση στα Ελληνικά των καλύτερων βιβλίων του. Θα εκδοθούν αρχικά έξι τίτλο. Το πρώτο βιβλίο κυκλοφορεί ήδη «45° υπό σκιάν» σε μετάφραση Αργυρώς Μακάρωφ. H έκδοση συνοδεύεται από επίμετρο με ένα κείμενο για τη σχέση Σιμενόν-Αντρέ Ζιντ και ένα αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του Z. Σιμενόν.

Κραουνάκης στ’ Ανώγεια

Με συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» ολοκληρώνονται αύριο το βράδυ τα «Υακίνθεια 2003» στα Ανώγεια Κρήτης. Στη συνέχεια το κοινό θα παρακολουθήσει την «Τέχνη του γέλιου», εκδήλωση από ντόπιους που αφηγούνται αληθινές ιστορίες άλλων και κυρίως αυτοσαρκάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή