Ολα γύρω από τον Απόλλωνα των Δελφών

Ολα γύρω από τον Απόλλωνα των Δελφών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους Δελφούς συγκεντρώνονται και φέτος εικαστικοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί στη Διεθνή Συνάντηση που γίνεται κάθε χρόνο στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. H φετινή συνάντηση έχει τίτλο «Απόλλων» και οι εκδηλώσεις της άρχισαν χθες το απόγευμα με τα εγκαίνια της έκθεσης «H κληρονομιά του Απόλλωνα» σε επιμέλεια Τάκη Μαυρωτά και την προβλή της ταινίας «Ομηρικός Υμνος στον Απόλλωνα» σε παραγωγή του E Π Κε Δελφών, σκηνοθεσία Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού και κείμενα Φάνη Κακριδή.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται επιλεγμένα και αντιπροσωπευτικά έργα κορυφαίων δημιουργών: Τζόρτζιο ντε Κίρικο, Νταλί, Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, N. Εγγονόπουλου, Γ. Τσαρούχη, Γ. Σικελιώτη, Takis, Arman, Fernando Botero, Χρύσας, Δημήτρη Μυταρά, Αλέκου Φασιανού, Σαράντη Καραβούζη, Γιάννη Ψυχοπαίδη, Δημήτρη Σακελλίωνα και Γιώργου Ξένου. H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου και θα παρουσιαστούν περισσότερα από 50 έργα μεγάλων διαστάσεων, γλυπτά, κατασκευές, εγκαταστάσεις και βίντεο αρτ. Πρόκειται για έργα δανεισμένα από το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Τσαρούχη και πολλές ιδιωτικές συλλογές από την Ελλάδα, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Να σημειωθεί ότι κάποιοι από τους καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν έργα ειδικά για τους Δελφούς, εμπνευσμένοι από το Απολλώνιο Πνεύμα.

Σήμερα το απόγευμα αρχίζουν οι εργασίες του διεθνούς συμποσίου «Απολλώνια Ποιητική και Πολιτική» με τη συμμετοχή 50 κορυφαίων μελετητών της κλασικής αρχαιότητας απ’ όλο τον κόσμο. Το συμπόσιο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 11 Ιουλίου. Απόψε, επίσης, στο υπαίρθιο θέατρο του Κέντρου Δελφών κάνει πρεμιέρα η νέα παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Ιων» σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου και σκηνικά – κοστούμια Διονύση Φωτόπουλου.

Τις επόμενες μέρες θα φιλοξενηθούν μουσικοί αυτοσχεδιασμοί, η παράσταση «Κασσάνδρα» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία από τη Ρούλα Πατεράκη, η χορευτική παράσταση «Απόλλων Μουσηγέτης» σε μουσική Ιγκορ Στραβίνσκι και χορογραφίες Georges Balanchine κ. ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή