Ημερολογιο

Κυριακή 6/7

Οι Χαΐνηδες στα Ιλίσια

Οι Χαΐνηδες εμφανίζονται στο πάρκο Ιλισίων στο πλαίσιο του 8ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ της Αθήνας. Θα τραγουδήσουν παραδοσιακά ακούσματα της Κρήτης και δικές τους συνθέσεις.

Ιλίσια

Εργα Ντβόρζακ, Σούμαν και Λευθέρη ερμηνεύει η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στο Κηποθέατρο του Αλσους Παπάγου στις 9 μ.μ. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Παύλος Σεργίου με σολίστ τον Απόστολο Παληό.

Παπάγου

Παραδοσιακά τραγούδια της Μυτιλήνης παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοφτερός σήμερα το βράδυ στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στην Πλάκα. Τη μουσική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Μανώλης Καρπάθιος.

Διογένους 1-3, πλατεία Αέρηδων, Πλάκα

Θέατρο

Ο «Μάντης Αμφιάραος», μια παράσταση της θεατρικής ομάδας Ρόδα, φιλοξενείται στο θέατρο Αναβρύτων Αμαρουσίου. Με αφορμή το μύθο του μάντη Αμφιάραου, ο Δημήτρης Περετζής συνέθεσε μια επική θεατρική αφήγηση, που, χωρίς να ακολουθεί τη δομή της αρχαίας τραγωδίας, καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ήρωα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Μαρία Περετζή. Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Τσοκόπουλος, Σταύρος Κάππας, Πία Πιερράκου, Δημήτρης Γασπαράτος, Δημήτρης Νέλλας, Γεωργία Ψαρρά κ.ά.

Μαρούσι

Υποτροφία

Διετής υποτροφία στη μνήμη Κώστα και Χρυσάνθης Καράκωστα για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε μία από τις φιλοσοφικές ή νομικές σχολές ελληνικού AEI ή ομοταγούς ιδρύματος του εξωτερικού, με θέμα «Θεσμοί της Αρχαίας Εύβοιας» ή «Θεσμοί της Ενετοκρατούμενης Εύβοιας» (με δυνατότητα εξειδίκευσης του θέματος), προκηρύσσεται από την Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών. Το ποσό της υποτροφίας θα είναι 800 ευρώ μηνιαίως επί δέκα μήνες για κάθε ένα από τα δύο έτη. Προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων ορίζεται η 30ή Οκτωβρίου 2003 και η κρίση θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου. Χορηγός της υποτροφίας είναι ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών I. Καράκωστας. Οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται με επιστολή προς την κ. Μαρία Σταϊκίδου, πρόεδρο της ΕΕΣ

Χαριλάου Τρικούπη 60, 10680. Αθήνα.

Δευτέρα 7/7

Θέατρο

Ο τελευταίος

Μ. Κουγιουμτζής

Ο «Οιδίπους επί Κολωνώ», η τελευταία παράσταση που σκηνοθέτησε ο Μίμης Κουγιουμτζής, φιλοξενείται από το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας στο Αρχαίο Ωδείο, σήμερα και αύριο το βράδυ. H μετάφραση είναι του Δημήτρη Μαρωνίτη, τα σκηνικά του Διονύση Φωτόπουλου και τα κοστούμια της Κατερίνας Σωτηρίου. Παίζουν οι: Γιάννης Βόγλης, Ρένη Πιττακή, Κάτια Γέρου, Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Καρατζογιάννης κ.ά. Στις 9.30 μ.μ.

Πάτρα

Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Παραμύθι Χωρίς Ονομα» κάνει πρεμιέρα στο «Θεσσαλικό Θέατρο» Λάρισας. Είναι μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, στην οποία τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Ιορδανίδης, τα σκηνικά επιμελείται ο N. Κασαπάκης και τα κοστούμια η Αφροδίτη Κουτσουδάκη. Στην παράσταση ακούγονται τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι που ερμηνεύει ζωντανά ο Γιώργης Χριστοδούλου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γ. Ζωγράφος, Χρ. Κουτσουδάκη, K. Μπάσης, Στ. Παπαδημητρίου, K. Τάκαλου κ.ά.

Ρούσβελτ 59, Λάρισα (τηλ. 2410-621.209)

H παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» φιλοξενείται στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Το έργο βασίζεται στις διηγήσεις της Σμυρνιάς τραγουδίστριας Αγγελικής Παπάζογλου, που ξεκινά από την πρόσκαιρη απελευθέρωση της Σμύρνης από τα ελληνικά στρατεύματα, περιγράφει την καθημερινή ζωή στην κοσμοπολίτισσα πολιτεία και καταλήγει στην Ελλάδα του ’50. H επιλογή του κειμένου από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης» και η θεατρική προσαρμογή έγιναν από τον Λάμπρο Λιάβα, ενώ τα σκηνικά – κοστούμια έχει επιμεληθεί ο ζωγράφος Μάριος Σπηλιόπουλος. Το ρόλο της Αγγέλας ερμηνεύει η Αννα Βαγενά.

Χαλάνδρι

Μουσική

Η Σαβίνα Γιαννάτου συμμετέχοντας στον κύκλο εκδηλώσεων «Ιερές Μουσικές» που πραγματοποιείται στην Πάρο, παρουσιάζει τις «Παναγιές του κόσμου» στον περίβολο του ναού της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στη Νάουσα Πάρου. Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στον ομότιτλο δίσκο της ερμηνεύτριας, με επιλεγμένα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο, τραγούδια λατρευτικά για την Παναγία, τον ανθρώπινο πόρο και το δράμα. Στις 7 το απόγευμα.

Πάρος

Ο Γιώργος Τζώρτζης και η ορχήστρα του θα ξεναγήσουν το κοινό στις μουσικές της Μικράς Ασίας και στους δρόμους του ρεμπέτικου, στη συναυλία που δίνουν απόψε στο Πάρκο Αη Γιάννη στον Υμηττό. Στις 9 μ.μ.

Υμηττός

Τρίτη 8/7

Θέατρο

«Ηλέκτρα» από

το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ηλέκτρα» περιοδεύει το φετινό καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. H παράσταση κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Δημοτικό θέατρο Γαβαλιώτισσας στην Εδεσσα. H μετάφραση είναι του K. X. Μύρη, η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, τα σκηνικά – κοστούμια του Γιώργου Πάτσα και η μουσική του Γιώργου Ανδρέου. Πρωταγωνιστούν οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Δημήτρης Αλεξανδρής, Χάρης Σώζος κ.ά.

Εδεσσα

Φωτογραφία

Εκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ελληνική Εταιρεία: 30 χρόνια δράση» παρουσιάζεται στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. H έκθεση ξεναγεί το κοινό στο έργο της Ελληνικής Εταιρείας για την προστασία της φύσης και της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Εικαστικά

«Εν πλω» είναι το θέμα της ομαδικής έκθεσης με την οποία υποδέχεται το καλοκαίρι η γκαλερί Ζουμπουλάκη. Εργα τους παρουσιάζουν οι καλλιτέχνες: Διαμαντής Αϊδίνης, Γιώργος Αυγερός, Γιάννης Αδαμάκης, Χρύσα Βέργη, Μελίνα Δεσφινιώτου, Στέφανος Ζαννής, Γιάννης Ζήκας, Ειρήνη Λιακοπούλου, Μαρίνα Καρελλά, Σοφία Καλογεροπούλου, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κόττης, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Χάρης Λάμπερτ κ.ά. H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Πλατεία Κολωνακίου

Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα φιλοξενείται στην γκαλερί Titanium Yiayiannos η έκθεση γλυπτικής του Αγγελου Παναγιωτίδη. O καλλιτέχνης δουλεύοντας με έμπνευση και μεράκι το χαλκό και τον μπρούντζο στα δέντρα που φιλοτεχνεί, κατορθώνει να αποδώσει τη λιτότητα της ελληνικής φύσης.

Βασ. Κωντσταντίνου 44, Αθήνα

Τετάρτη 9/7

Μουσική

Οι συναυλίες

του Διφώνου

Δύο μεγάλες συναυλίες στο Λυκαβηττό σήμερα και αύριο το βράδυ οργανώνει το περιοδικό Δίφωνο. H σημερινή συναυλία είναι αφιερωμένη στον Βαγγέλη Περπινιάδη, έναν πρωτομάστορα του λαϊκού τραγουδιού, τον οποίο θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους οι: Νίκος Παπάζογλου, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Μαργαρίτης, Μαριώ, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Ασλανίδου, Λένα Αλκαίου κ.ά.

Στην αυριανή συναυλία που θα είναι ένα αφιέρωμα στα Σμυρναίικα τραγούδια, η Ορχήστρα Εστουδιαντίνα της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας θα συμπράξει με τη Γλυκερία και τον Παντελή Θαλασσινό.

Λυκαβηττός

Τριάντα χρόνια στο τραγούδι γιορτάζει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και έχει ήδη ξεκινήσει την καλοκαιρινή του περιοδεία. Απόψε δίνει συναυλία στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας.

Νίκαια

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και το συγκρότημα «Κίτρινα Ποδήλατα» περιοδεύουν μαζί αυτό το καλοκαίρι. Σήμερα το βράδυ δίνουν συναυλία στο Στρατόπεδο Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη

Εικαστικά

Η αίθουσα τέχνης Μέδουσα παρουσιάζει μια επιλογή των καλύτερων έργων που φιλοξένησε στους χώρους της την περίοδο 2002-2003. Εκτίθενται έργα των: Κώστα Λευκόχειρ, Παναγιώτη Λιναρδάκη, Βάλλυς Νομίδου και Βούλας Μασούρα. H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Ξενοκράτους 7, Κολωνάκι

Πέμπτη 10/7

Μουσική

Τις «Περιπέτειες ενός προσκυνητή», την καινούργια δισκογραφική του δουλειά αλλά και παλαιότερα τραγούδια θα παρουσιάσει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης απόψε στο κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα.

Λάρισα

Ο Νίκος Παπάζογλου και η «Λοξή Φάλαγγα» εμφανίζονται στο θέατρο Τάφου στα Χανιά. Θα παρουσιάσουν τραγούδια παλιά αλλά και καινούργια, ανέκδοτα ακόμη, που προοιωνίζονται την καινούργια συλλογή που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χειμώνα.

Χανιά

Παρασκευή 11/7

Μουσική

Νυχτερινά για πιάνο

στη μικρή Επίδαυρο

Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου παρουσιάζει τα «Νυχτερινά» για πιάνο, σήμερα και αύριο στο θέατρο της Μικρής Επιδαύρου. Σήμερα θα ερμηνεύσει κομμάτια Σοπέν, Σούμαν, Ραβέλ, Σκριάμπιν, Μπάρτοκ και Ντεμπισί και αύριο Σούμαν, Φορέ, Ντεμπισί και Ραβέλ.

Επίδαυρος

Τα έργα «Επιτάφιος», «Ρωμιοσύνη» και «Δεκαοχτώ Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας» παρουσιάζονται από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Γιάννη Ρίτσο, στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο Σπάρτης. Συμμετέχουν οι: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Φέρτης, Κάκια Ιγερινού.

Σπάρτη

Χορός

Το μπαλέτο Βαντίμ Πισαρίεφ με σολίστ του Θεάτρου Μπολσόι, δίνει δύο παραστάσεις σήμερα και αύριο στο θεάτρο Γης. Απόψε θα παρουσιάσει τη «Λίμνη των Κύκνων» και αύριο την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Θεσσαλονίκη

Παράσταση

Το συγκρότημα «Les Tambours du Bronx» εμφανίζεται στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας. Είκοσι μουσικοί αυτοσχεδιάζουν χτυπώντας βαρέλια πετρελαίου, παρουσιάζοντας ένα εκρηκτικό θέαμα.

Πάτρα

Σάββατο 12/7

Μουσική

Πρεμιέρα για

το φεστιβάλ Sani

Το φεστιβάλ Sani στη Χαλκιδική εισέρχεται στη δεύτερη δεκαετία του, συνεχίζοντας και φέτος με εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. H πρεμιέρα του φεστιβάλ δίνεται σήμερα το βράδυ από τον Ιγκόρ Ζελένσκι, ο οποίος θα παρουσιάσει μια παράσταση κλασικού χορού με κομμάτια από σπουδαία μπαλέτα. Στον μεσαιωνικό πύργο.

Σάνη, Χαλκιδική

Ο Μανώλης Λιδάκης και η Ελένη Τσαλιγοπούλου δίνουν συναυλία στο ανοιχτό θέατρο Μουδανιών Χαλκιδικής. Στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν, φλερτάρουν με γνώριμα κι αγαπημένα τραγούδια σ’ έναν ιδανικό συγκερασμό έντεχνου και λαϊκού ρεπερτορίου. Στις 9.30 μ.μ.

Χαλκιδική

Ο Γιάννης Κότσιρας συνεχίζει τη μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία του, κάνοντας στάση στην Αλεξανδρούπολη για μια και μοναδική συναυλία στο εθνικό στάδιο της πόλης. Μαζί με μια παρέα νέων τραγουδιστών θα παρουσιάσει τραγούδια δικά του αλλά και μια επιλογή από την έντεχνη και λαϊκή σκηνή.

Αλεξανδρούπολη

Χορός

Βυζαντινούς και μεσαιωνικούς χορούς παρουσιάζει η ομάδα χορού «ΧΟΡΟΝΔΕ» στην Ακροκόρινθο στις 9.30 το βράδυ. Την παράσταση επιμελείται και χορογραφεί η Μαρία Λαζάρη. Χορεύουν οι: Δημ. Αποστόλου, M. Βούλγαρη, Γ. Δουκάκη, Σ. Θεοδωροπούλου, E. Κορδάκη, E. Πλοκαμάκη κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή