Περιπλους

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«O κουρέας…» επί το έργον

Ετοιμος και αρχίζει απόψε παραστάσεις ο κατά Μπομαρσέ μεν αλλά σε σύγχρονη εκδοχή «Κουρέας της Σεβίλλης», τον οποίο ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με ένα επιτελείο εκλεκτών συντελεστών. Σκηνοθέτης ο Νίκος Μαστοράκης, ο οποίος σημειώνει ότι το έργο αυτό «είναι μια ελεγεία για τη μοίρα του έρωτα σε έναν κόσμο ψεύδους, επιπολαιότητας και αμοραλισμού». H παράσταση είναι σύγχρονη εκδοχή της πασίγνωστης κωμωδίας του Μπομαρσέ, στην οποία κυριαρχούν η μουσική και τα τραγούδια, περισσότερα από 15, που έγραψαν ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Χρήστος Θεοδώρου σε στίχους Θοδωρή Γκόνη. Το έργο ανεβαίνει σε απόδοση Εφης Γιαννοπούλου – Θ. Γκόνη, σκηνικά – κοστούμια Μαγιούς Τρικεριώτη με πρωταγωνιστές τους Αρη Λεμπεσόπουλο, Ταξιάρχη Χάνο, Δήμητρα Ματσούκα, Δημήτρη Κολοβό, Παναγιώτη Παναγόπουλο, Τάσο Κορόζη και Γιάννη Παπαθανάση. H παράσταση κάνει πρεμιέρα απόψε στο Αγρίνιο, όπου θα παιχτεί ώς και την Κυριακή. Ακολούθως αρχίζει περιοδεία που θα διαρκέσει ώς τον Σεπτέμβριο. Στην Αττική θα παιχτεί πρώτα στο Θέατρο Παπάγου στις 28 Ιουλίου, ενώ στο Ηρώδειο θα παιχτεί στις 21 Αυγούστου.

Το έργο του Μεν. Λουντέμη

Στις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» αποφάσισε να παραχωρήσει τα δικαιώματα του έργου του πατέρα της, Μενέλαου Λουντέμη, η κληρονόμος και δικαιούχος των πνευματικών δικαιωμάτων επί του έργου του Μυρτώ Ηλιοπούλου – Λουντέμη. Οπως ανακοινώθηκε από τον εκδοτικό οίκο χθες, «η Μυρτώ Ηλιοπούλου-Λουντέμη προέβη πρόσφατα στην κίνηση αυτή, θεωρώντας τον εκδοτικό οίκο τον πιο ζωντανό και έγκυρο φορέα στο σημερινό εκδοτικό περιβάλλον, έχοντας ήδη την εμπειρία από την πολύχρονη συνεργασία μαζί του για την έκδοση και διάθεση των βιβλίων του συγγραφέα». Σύντομα θα ξαναδούμε τα αγαπημένα και πολυδιαβασμένα βιβλία του Λουντέμη σε νέες εκδόσεις.

«Ιων» εν Δελφοίς με… παράσιτα

Με… βεγγαλικά και κλασική μουσική συνοδεύτηκε η παράσταση του «Ιωνα» από το Εθνικό Θέατρο κατά την πρώτη παρουσίασή της, στο ανοιχτό θέατρο των Δελφών το περασμένο Σάββατο. Δεν επρόκειτο για μέρος της σύνθεσης του Τάκη Φαραζή για την παράσταση, αλλά για τη γαμήλια δεξίωση σε παρακείμενο κέντρο διασκέδασης. Αλλά δεν ήταν το μόνο… παρατράγουδο. H αναμονή επί μία ώρα του κοινού σε ορθοστασία, ενώ οι ηθοποιοί ολοκλήρωναν την πρόβα, ανάγκασε τη σκηνοθέτιδα και πρωταγωνίστρια Λυδία Κονιόρδου να ζητήσει η ίδια συγγνώμη.

Για τον Μυστρά

Ενας νέος ιστορικός και αρχαιολογικός οδηγός για τον Μυστρά κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Εσπερος». Είναι έργο της ε. τ. διευθύντριας του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών, Μυρτάλης Αχειμάστου-Ποταμιάνου και περιλαμβάνει πλήθος ιστορικών πληροφοριών και εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό. Στην ίδια, εύχρηστη και καλαίσθητη σειρά κυκλοφόρησε κι ένας ιστορικός οδηγός για τη Σάμο, έργο του αρχαιολόγου Κωνσταντίνου Τσάκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή