«Πηνελόπεια, το άλλο ταξίδι»…

«Πηνελόπεια, το άλλο ταξίδι»…

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαπέντε Ελληνίδες καλλιτέχνιδες, πανεπιστημιακοί και διπλωμάτες συμμετέχουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον καλλιτεχνικό σχέδιο σε εξέλιξη, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο. Εμπνευσμένες από την Πηνελόπη της Οδύσσειας κάνουν ένα μεταφορικό ταξίδι στο Διαδίκτυο, όπου επικοινωνούν με άλλες γυναίκες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το εγχείρημα έχει τίτλο «Πηνελόπεια: Το άλλο ταξίδι. Χαρτογράφηση των διαδρομών».

Ενα μέρος της δουλειάς τους παρουσιάστηκε προσφάτως σε μια έκθεση που διοργάνωσε η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον από κοινού με τον σύλλογο τέχνης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την οποία επιμελήθηκε η Ζωή Κοσμίδου. Τον Σεπτέμβριο θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του OHE, ενώ ο κύκλος θα κλείσει την άνοιξη στον νέο εκθεσιακό χώρο της Ουάσιγκτον, «Flashpoint».

Οι γυναίκες που συμμετέχουν στα «Πηνελόπεια» ασχολούνται και εμπνέονται από θέματα όπως η βιοτεχνολογία, η κλωνοποίηση, η ενδοοικογενειακή βία, ο θρησκευτικός αποκλεισμός, η διατήρηση των φυσικών πόρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Δημιουργούν έργα αποκλειστικά για την έκθεση που είναι ζωγραφικά, φωτογραφικά, βίντεο ή έχουν να κάνουν με την ψηφιακή τέχνη. Ανάμεσά τους η Μαρία Παπαδημητρίου, η Λίζη Καλλιγά, η Αιμιλία Παπαφιλίππου, η Χρυσάνα Σταθάκου, η Δέσπω Μαγκόνη, η Δέσποινα Μεϊμάρογλου κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή