Περιπλους

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ελ. Αρβανιτάκη ανά την Ευρώπη

Δεν πρόλαβε να τελειώσει τις συναυλίες της στην Ισπανία η Ελευθερία Αρβανιτάκη, στη Μάλαγα, στο μεσαιωνικό κάστρο Castillo de Lorca και στη Βαλένθια, με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ της «Eleftheria Arvanitaki Live» από την Emarcy-Verve, και να οι νέες προτάσεις. Την ξανακαλούν τον Οκτώβριο στη Μαδρίτη αλλά και σε άλλες ισπανικές πόλεις ενώ τον Νοέμβριο την περιμένει μια σειρά συναυλιών στο Μόναχο, τη Ζυρίχη, το Ανόβερο, τις Βρυξέλλες κ.α.

Αρχίζουν οι «Βάτραχοι»

Τέσσερις χαρακτηριστικοί ρόλοι και ένας πληθωρικός χορός συνθέτουν την κωμική αλληγορία του Αριστοφάνη «Βάτραχοι» που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη την ερχόμενη Δευτέρα στο Θέατρο Δάσους. O θεός Διόνυσος (Χρήστος Στέργιογλου) -αμφίσημος και διφορούμενος και ο δούλος του Ξανθίας (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος)- ο μόνος ανθρώπινος χαρακτήρας σ’ αυτήν τη νεκρική αλληγορία μεταξύ ημίθεων και θεών- κατεβαίνουν στον Αδη για να φέρουν πίσω τον Ευριπίδη (Κώστας Σαντάς) ή μήπως τον Αισχύλο (Αλέξανδρος Μυλωνάς) αφού δεν υπάρχουν πια άξιοι ποιητές στο αθηναϊκό θέατρο. Αλλόκοτα περιστατικά θα δώσουν στο ταξίδι τον χαρακτήρα μιας δοκιμασίας με κωμικά αποτελέσματα. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Κώστα Ταχτσή, σκηνικά Ερσης Δρίνη, κοστούμια Κλαιρ Μπρέισουελ, μουσική Ελίζαμπεθ Σουέντος, χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου. Οι παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη θα δοθούν Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Ιουλίου στον ίδιο χώρο. Εν συνεχεία οι «Βάτραχοι» θα περιοδεύσουν και θα κλείσουν την αυλαία των Επιδαυρίων στις 22 και 23 Αυγούστου.

«Εφυγε» ο N. Ελευθερίου

Κηδεύτηκε χθες στο νεκροταφείο της N. Σμύρνης, ο θεατρικός συγγραφέας Ναπολέων Ελευθερίου. O «μέγας Ναπολέων» της ελληνικής επιθεώρησης, «ήταν δεξιοτέχνης της ευθύβολης, αποτελεσματικής σάτιρας και της σπαρταριστής παρωδίας», αναφέρει στον αποχαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Γ. Λαζαρίδης. O Ελευθερίου ήταν στα 82 χρόνια του πνευματικά ακμαίος και μόλις είχε ολοκληρώσει την επιθεώρηση με τίτλο «Ριάλιτι, ριάλιτι και η Ελλάς παράλυτη». Πρωτοεμφανίστηκε το 1945 και έκτοτε πολλές επιτυχημένες επιθεωρήσεις έφεραν την υπογραφή του. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν: «Την λένε ακόμα Δημοκρατίας», «Ξύπνα Κατερίνα», κ. α.

Το νέο καστ στο «Βάρος»

Στο κυριακάτικο φύλλο παραλείφθηκαν ονόματα από το νέο καστ της ταινίας του Θ. Αναστόπουλου «Ολο το βάρος του κόσμου». Το πλήρες καστ περιλαμβάνει τους: A. Μάσχα, M. Ζορμπά, N. Κουρή, N. Γεωργάκη, Θ. Σαμαρά, P. Μάντη, T. Ασημακόπουλο, Φ. Σπύρο, I. Τσιριγκούλη, Π. Οικονομοπούλου και τη μικρή I. Μιούναρτσικ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή