Βραδιές με τους «Massive Attack» στον Λυκαβηττό

Βραδιές με τους «Massive Attack» στον Λυκαβηττό

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγιναν γνωστοί στις αρχές της δεκαετίας του ’90, με το εξαιρετικό άλμπουμ «Blue lines», έκαναν δημοφιλή τον ήχο του trip hop, και διατήρησαν τη θέση τους στα τσαρτ με τις επόμενες δουλειές τους.

Οι «Massive Attack», δηλαδή οι 3D, Mushroom και Daddy G, ξεκίνησαν από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 στο Μπρίστολ, ως μέλη της κολεκτίβας Wild Bunch, μαζί με τη Νένε Τσέρι, τον παραγωγό Νέλι Χούπερ και τον Tricky. Σήμερα οι «Massive Attack» είναι από τα πλέον επιτυχημένα γκρουπ παγκοσμίως και από τους πρώτους που έκαναν καριέρα όχι τόσο ως τραγουδοποιοί -με την εξαίρεση του Blue lines- αλλά περισσότερο ως παραγωγοί, συνδυάζοντας ήχους και ρυθμούς σόουλ νταμπ και ρέγκε.

Στη δισκογραφία τους, που ακολούθησε (Protection, Mezzanine) έχει μεγαλύτερη σημασία πώς ακούγεται ο ήχος και οι φωνές τις οποίες χρησιμοποιούν (Σάρα Νέλσον, Τρέισι Θορν, Σινέιντ O’ Κόνορ), παρά τα ίδια τα τραγούδια.

Οι «Massive Attack» εμφανίζονται τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Αθήνα, στο θέατρο του Λυκαβηττού, στο πλαίσιο της πρώτης τους παγκόσμιας περιοδείας, για την προώθηση του τελευταίου τους άλμπουμ, «100th window», που έρχεται πέντε χρόνια έπειτα από το προηγούμενο.

Οπως λένε οι ίδιοι, οι συναυλίες αυτές έχουν διαδραστικό χαρακτήρα. Προφανώς υπολογίζουν στη συμμετοχή του κοινού, στις προτιμήσεις του οποίου βρίσκονται πάντα ψηλά. Από την πλευρά τους, τη μουσική θα συνοδεύσει μια τεράστια ψηφιακή οθόνη, μαζί με φωτιστικό και ηχητικό εξοπλισμό, που θα φτάσει στην Αθήνα με τρία φορτηγά.

Το κοινό εκτός από τη φυσική του παρουσία στο θέατρο του Λυκαβηττού, μπορεί να συμμετάσχει και στο οπτικό μέρος της συναυλίας, με μηνύματα που θα στείλει μέσω της ιστοσελίδας www.100thwindow.com. Τα μηνύματα που θα επιλεγούν, θα προβληθούν στην οθόνη, κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή