Σχολή Μπαλέτου ετοιμάζει η Λυρική

Σχολή Μπαλέτου ετοιμάζει η Λυρική

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ευχάριστη είδηση για όλους όσους αγαπούν τον χορό, την ανακοίνωση ότι σύντομα θα λειτουργήσει η Ανώτερη Σχολή Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής, ξεκίνησε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη νέα παραγωγή του «Δον Κιχώτη». Το μπαλέτο του Λ. Μίνκους θα παρουσιαστεί από τη Λυρική Σκηνή για πρώτη φορά στην αυθεντική και ολοκληρωμένη του μορφή, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή (17, 18/7), στο Ηρώδειο. Τη χορογραφία (βασισμένη σε εκείνη του Μάριους Πετιπά) υπογράφει ο Ιγκόρ Ζελένσκι.

«Το Μπαλέτο της Λυρικής έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Λουκάς Καρυτινός. «H σχολή μπαλέτου η οποία ετοιμάζεται, θα αφορά αποκλειστικά στην εκπαίδευση χορευτών και όχι καθηγητών. Με αυτόν τον τρόπο το Σώμα του μπαλέτου θα μπορέσει να αποκτήσει την τεχνική ομοιογένεια που απαιτείται», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Νέα παραγωγή

Για τη νέα παραγωγή του «Δον Κιχώτη» μίλησε ο χορογράφος Ιγκόρ Ζελένσκι, ο οποίος θα εμφανιστεί στον ρόλο του Μπαζίλιο. «Είναι μεγάλη η χαρά να ξαναβρίσκομαι στην Ελλάδα και να χορεύω με το Μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής. Κάθε χρόνο βλέπω την ομάδα να γίνεται καλύτερη», είπε ο διάσημος Ρώσος χορευτής, που τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με τη Λυρική. Φέτος, βοηθός του είναι η Ρωσίδα σταρ των Κίροφ Τατιάνα Τερέχοβα.

Ο «Δον Κιχώτης» είναι ένα έργο που κερδίζει τις καρδιές των θεατών», ανέφερε από την πλευρά της η πρίμα μπαλαρίνα της Λυρικής Αλίνα Στεργιανού. «Είναι σημαντικό να χορεύεις δίπλα σε έναν καλλιτέχνη όπως ο Ζελένσκι, ο οποίος σε παρασέρνει να χορεύεις καλύτερα. O χορός στην Ελλάδα αρχίζει να ανθεί. Πρέπει να εκτιμάμε τους χορευτές που είναι εντάξει στο επάγγελμά τους, είτε είναι ξένοι είτε είναι Ελληνες».

Η πλοκή του μπαλέτου «Δον Κιχώτης» στηρίζεται σε ένα επεισόδιο του μυθιστορήματος του Θερβάντες, το ειδύλλιο της Κίτρι και του νεαρού μπαρμπιέρη Μπαζίλιο. Περιορισμένα εμπλέκεται στην υπόθεση ο ίδιος ο Δον Κιχώτης. H Κίτρι και ο Μπαζίλιο είναι ερωτευμένοι. O πατέρας της κοπέλας, όμως, θέλει να την παντρέψει με έναν πλούσιο συγχωριανό. Το ζευγάρι δραπετεύει από το χωριό και περιπλανάται. O Δον Κιχώτης γοητεύεται από την Κίτρι, πιστεύοντας ότι αυτή είναι η Δουλτσινέα των ονείρων του…

Την Ορχήστρα της Λυρικής διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης. Τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Τότας Πρίτσα. Χορεύουν επίσης οι Στράτος Παπανούσης, Γιώργος Βαρβαριώτης, Αγγελική Βαενά, Αιμιλία Γάσπαρη, Ιώ Καλοχρήστου κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή