ΣΙΝΕ-ΔΙΚΤΥΟ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνοτουρκική θα είναι η παραγωγή της νέας ταινίας του Κωνσταντίνου Γιάνναρη. Το «Ταξίδι της επιστροφής», που βασίζεται στην αληθινή ιστορία της ομηρείας των επιβατών ενός λεωφορείου των ΚΤΕΛ, υποστηρίζεται από το δίκτυο συνεργασίας των 11 χωρών της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Το See Cinema Network ενισχύει με 15.000 ευρώ, πέντε συνολικά ταινίες, από τις οποίες ελληνική συμμετοχή είναι μόνο η ταινία του Γιάνναρη. Τα γυρίσματα του «Ταξιδιού της επιστροφής» πρόκειται να αρχίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Τα φιλιά στην οθόνη και η κινηματογραφική συζήτηση για το σεξ ήταν θέματα απαγορευμένα για το αιγυπτιακό σινεμά. Τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, επειδή η ταινία «Sahar al Layali», θέμα της οποίας είναι η ερωτική απιστία, έχει αποδειχθεί μεγάλη εμπορική επιτυχία. Μια από τις ηρωίδες θέλει να χωρίσει τον άντρα της, επειδή δεν την ικανοποιεί σεξουαλικά, ενώ μια άλλη βρίσκει τον άντρα της με μια άλλη γυναίκα. H αποδοχή του κοινού και η ανοχή των αρχών έδωσε θάρρος στους παραγωγούς, που τώρα ετοιμάζονται για μια ταινία, στην οποία οι πρωταγωνίστριες θα εμφανίζονται με μαγιό, επιχειρώντας να ανατρέψουν ακόμη ένα ταμπού.

Πριν ακόμη περάσουν δύο εβδομάδες από τον θάνατο της Κάθριν Χέπμπουρν, σήμερα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της Αμερικής μια νέα βιογραφία της. Το βιβλίο «Kate remembered» έγραψε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ A. Σκοτ Μπεργκ, ο οποίος γνωρίστηκε με τη θρυλική σταρ το 1983, όταν εκείνη ήταν 75 ετών. Οπως είπε ο συγγραφέας, η Χέπμπουρν τού είπε αρκετές λεπτομέρειες της ζωής της, οι οποίες θα επανόρθωναν ορισμένες παρανοήσεις που είχαν δημιουργηθεί. «H επιθυμία της ήταν το βιβλίο να εκδοθεί μετά τον θάνατό της», σημείωσε ο Μπεργκ, ο οποίος έγραψε τις τελευταίες παραγράφους πριν από μερικές εβδομάδες. H Χέπμπουρν θα συμφωνούσε άραγε με την άμεση, στα όρια της εκμετάλλευσης, έκδοση της βιογραφίας της;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή