OI ΑΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O δολοφόνος έρχεται κάθε βραδυ («Stage Fright») (***)

. Επανέκδοση μιας όχι και τόσο γνωστής ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ, γυρισμένης στο Λονδίνο το 1950. Το «Stage Fright» δεν ανήκει στις καλύτερες στιγμές του μετρ του σασπένς. O ίδιος, μάλιστα, είχε παραδεχθεί σε μία από τις μνημειώδεις πλέον συνεντεύξεις του στον Φρανσουά Τριφό πως δεν ήταν και τόσο έξυπνο εκ μέρους του να παρασυρθεί από γνώμες κριτικών λογοτεχνίας και να μεταφέρει στην οθόνη μια ιστορία βασισμένη σε δύο αστυνομικά διηγήματα του Σέλγουιν Τζέπσον που μόλις είχαν κυκλοφορήσει. Παρ’ όλα αυτά το φιλμ διατηρεί μέχρι σήμερα τη γοητεία του «καθαρού» κινηματογράφου, ο οποίος στην περίπτωση του Χίτσκοκ δεν είναι παρά ένα παιχνίδι αγωνίας το οποίο πετυχαίνει όταν ο θεατής γίνεται συμμέτοχος σε αυτό.

Ο Χίτσκοκ παίζει με το θέατρο και τους ρόλους, με την αλήθεια και το ψέμα, με τη ζωή και την τέχνη όταν βάζει μια νεαρή που ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός να παίξει στην πραγματικότητα τον μεγαλύτερο και πιο επικίνδυνο ρόλο της ζωής της. Ρόλο ντετέκτιβ που προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα ενός νεαρού ο οποίος κατηγορείται για φόνο. Παίζουν: Τζέιν Ουάιμαν, Μάρλεν Ντίτριχ, Αλαστερ Σιμ, Μάικλ Γουίλντινγκ, Ρίτσαρντ Τοντ.

Θέα από ψηλά («View from the Top») (*). Ανάλαφρο χολιγουντιανό ρομάντζο που φέρνει στο νου τις περιπέτειες της Τζένιφερ Λόπεζ στη σχετικά πρόσφατη «Καμαριέρα του Μανχάταν». H Γκουίνεθ Πάλτροου στο ρόλο μιας επαρχιώτισσας η οποία καταφέρνει να γίνει αεροσυνοδός, κερδίζοντας μια θέση στο αμερικανικό όνειρο. Ολα αυτά με υπομονή, σκληρή δουλειά και προ πάντων ήθος. Αξιοσημείωτο ότι το περιβάλλον της -με εξαίρεση μια ανήθικη συνάδελφό της- δεν είναι ανταγωνιστικό αλλά ευγενούς άμιλλας, στην οποία ο καλός και ο τίμιος πάντα επιβραβεύονται.

Ακραίος κίνδυνος («Extreme Ops») (*).

Περισσότερο επίδειξη βιντεοκλιπάδικων σκηνών δράσης, παρά ταινία περιπέτειας. Μια ομάδα σκιέρ, που βρίσκεται στις αυστριακές Αλπεις για τα γυρίσματα ενός διαφημιστικού σποτ, παγιδεύεται από Σέρβους εγκληματίες πολέμου. Γυρίστηκε από τον Καναδό Κριστιάν Νταγκί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή