Χίτσκοκ σε άσπρο – μαύρο σαν παλιό καλό κρασί

Χίτσκοκ σε άσπρο – μαύρο σαν παλιό καλό κρασί

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαίρι στα θερινά σινεμά δίχως Χίτσκοκ δεν γίνεται. Μόνον που η επανέκδοση του ασπρόμαυρου φιλμ «O δολοφόνος έρχεται κάθε βράδυ», η οποία διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος του ενδιαφέροντος της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας, δεν είναι από τις χαρακτηριστικές του χιτσκοκικού σασπένς. H ταινία ανήκει στην αμερικανική περίοδο του Χίτσκοκ, αλλά γυρίστηκε στο Λονδίνο το 1950, με τη Μάρλεν Ντίτριχ ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της.

Η εβδομάδα συμπληρώνεται από τέσσερις πρεμιέρες που δεν κομίζουν κάτι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στους κινηματογράφους. O Τζέιμς Φόλεϊ υπογράφει το φιλόδοξο, πλην όμως φλύαρο, θρίλερ «Ακρως εμπιστευτικό». H άγνωστη νεαρή Αμερικανίδα Λίζα Τσολοντένκο επισκέπτεται την κοσμοπολίτικη γειτονιά του Laurel Canyoστις «Μικρές απιστίες» και ο επίσης άγνωστος Καναδός βιντεοκλιπάς Κριστιάν Νταγκί ανακαλύπτει Σέρβους εγκληματίες στις χιονισμένες αυστριακές Αλπεις. Τέλος, η Γκουίνεθ Πάλτροου πετάει ως αεροσυνοδός προς το αμερικανικό όνειρο στο Αρλεκιν του Μπρούνο Μπαρέτο «Θέα από ψηλά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή