Περιπλους

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λεύκωμα για τη Μελίνα

Την έκδοση ενός πολυτελούς λευκώματος με θέμα τις αφίσες της φιλμογραφίας της Μελίνας Μερκούρη προγραμματίζει ο «Σκάι 100,3». Με στόχο την πλήρη κάλυψη της κινηματογραφικής δραστηριότητας της Μελίνας Μερκούρη, το λεύκωμα θα είναι μεγάλου σχήματος και θα έχει ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον. Θα περιλαμβάνονται κινηματογραφικές αφίσες της συλλογής του Γιώργου Πηλιχού από όλον τον κόσμο και η εισαγωγή του βιβλίου θα είναι από τον Λαρς Λάρσον, ένας από τους σπουδαιότερους γνώστες της τέχνης της αφίσας και ιδιοκτήτης της γκαλερί Chisolm Poster NY. Συνολικά θα περιέχονται περίπου 400 αφίσες, lobby cards, φωτογραφίες και τα εξώφυλλα των soundtratcks των ταινιών. H συλλογή θα εκτεθεί τον Οκτώβριο στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου θα γίνει και η παρουσίαση του δίγλωσσου λευκώματος (ελληνικά- αγγλικά) και αργότερα στο Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη.

Υποτροφία για διατριβή

Διετής υποτροφία στη μνήμη Κώστα και Χρυσάνθης Καράκωστα για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής σε μια από τις φιλοσοφικές ή νομικές σχολές ελληνικού AEI ή ομοταγούς ιδρύματος του εξωτερικού, με θέμα «Θεσμοί της Αρχαίας Εύβοιας» ή «Θεσμοί της Ενετοκρατούμενης Εύβοιας» (με δυνατότητα εξειδίκευσης του θέματος). Προκηρύσσεται από την Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών. Το ποσό της υποτροφίας θα είναι 800 ευρώ μηνιαίως επί δέκα μήνες για κάθε ένα από τα δύο έτη. Προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων ορίζεται η 30ή Οκτωβρίου 2003 και η κρίση θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου. Χορηγός της υποτροφίας είναι ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών I. Καράκωστας. Οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται με επιστολή προς την κ. Μαρία Σταϊκίδου, πρόεδρο της ΕΕΣ (Χαριλάου Τρικούπη 60, 106 80. Αθήνα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή