Περιπλους

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παπαστεφάνου στην Επίδαυρο

Με ένα σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι εμφανίστηκε η πιανίστρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου στο μικρό θεατράκι της Επιδαύρου, την Παρασκευή. Το πρόγραμμά της, ελκυστικότατο: «Νυχτερινά» από μεγάλους συνθέτες: Σοπέν, Ντεμπισί, Σκριάμπιν, Σούμαν, Ραβέλ, Μπάρτοκ. Οι μεστές της ερμηνείες με αισθαντικότητα και ευαισθησία παραλίγο να «διαταραχθούν» από ένα μικρό απρόοπτο. H μπρατέλα που συγκρατούσε το λευκό της φόρεμα κόπηκε την ώρα που έπαιζε πιάνο. Με την ψυχραιμία του επαγγελματία συνέχισε να ερμηνεύει Σοπέν, μέχρι να βρει μια προσωρινή λύση στο διάλειμμα που ακολούθησε.

Παλιά παιχνίδια στη Νάξο

Η περίφημη συλλογή παλιών παιχνιδιών της Μαρίας Αργυριάδη που ανήκει στο Μουσείο Μπενάκη θα εκτεθεί, εν μέρει, στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο από τις 18 Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου. Στον ιστορικό Πύργο Μπαζαίου, κτίσμα του 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα του νησιού, φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Νάξου που διοργανώνουν ο Δήμος Δρυμαλίας Νάξου και η εταιρεία Θεατρικής Εκφρασης «Αιών». H έκθεση παλιών παιχνιδιών της Μαρίας Αργυριάδη (με τίτλο «Παιχνίδια στον Πύργο»), από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή από τη γεν. γραμματέα του ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη, με ομιλητές τον διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη Αγγελο Δεληβορριά, τη Μαρία Αργυριάδη, υπεύθυνη Τμήματος Παιδικής Ηλικίας και Συλλογής Παιχνιδιών και τον Χρήστο Μπουλώτη, αρχαιολόγο και συγγραφέα. Υπεύθυνος του Φεστιβάλ Νάξου είναι ο Μάριος Βαζαίος.

Κατάληψη στο Λονδίνο

Στη Βασιλική Οπερα της Αγγλίας ένας νέος Ελληνας εικαστικός καλλιτέχνης, ο Αντώνης Βολανάκης, παρουσιάζει απόψε την παράστασή του. H παράσταση έχει τη μορφή τελετής με άξονα τα ακραία συμβάντα της ζωής -γέννηση και θάνατος- και δημιουργεί μια εικαστική αφήγηση στον χώρο μέσω της χαράς και του θρήνου. O Αντώνης Βολανάκης σπούδασε στο WimblendoSchool of Art με υποτροφίες του Ιδρύματος Γουλανδρή και του Βαρδινογιάννειου Ιδρύματος.

«Αλεξάνδρεια»: ξένη λογοτεχνία

Δυναμική επανεμφάνιση στην ξένη λογοτεχνία κάνει ο εκδοτικός οίκος «Αλεξάνδρεια». Οι νέες κυκλοφορίες της «Αλεξάνδρειας» για το καλοκαίρι περιλαμβάνουν μυθιστορήματα των συγγραφέων Αμελί Νοτόμπ («Υγιεινή του δολοφόνου»), Σουζάνα Τζόουνς («Προάγγελμα θανάτου»), Μέμπο Τζαρντινέλι («O δέκατος κύκλος της κόλασης»), Ελκε Σμίττερ («Κυρία Σαρτόρις»), Ερρι ντε Λούκα («Τρία Αλογα») και Αλεξάνδρα Σβάρτσμπροντ («Κουτσούκ, η χορεύτρια του Νείλου»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή