Μουσικά δρώμενα για όλα τα γούστα στον Δήμο Βύρωνα

Μουσικά δρώμενα για όλα τα γούστα στον Δήμο Βύρωνα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μη στενοχωρηθείτε αν δείτε το καλοκαίρι να περνάει και δεν προλάβετε να πάτε στις συναυλίες και τις παραστάσεις που θέλετε. Το 16ο Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα που διαρκεί από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, προσφέρει τη δυνατότητα της δεύτερης ευκαιρίας, με σημαντικά ονόματα και σχήματα που περιόδευσαν το θέρος ανά την Ελλάδα. Ενα πρόγραμμα που αποσκοπεί να ικανοποιήσει ποικίλα μουσικά γούστα και περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες παραστάσεις αρχαίου δράματος.

Ροκ, ποπ, άριες και λαϊκά

Η πρεμιέρα του φεστιβάλ φέρνει στο κοινό δύο διαφορετικές γενιές του λαϊκού τραγουδιού. O Δημήτρης Μητροπάνος συμπράττει με τον Δημήτρη Μπάση και μια επταμελή ορχήστρα μουσικών. Τις επόμενες ημέρες ακολουθούν πολλά μουσικά δρώμενα που καλύπτουν όλο το φάσμα. Στις 27/8 εμφανίζεται ο Γιάννης Κότσιρας που κάνει μια στάση στον Βύρωνα με αρκετά τραγούδια από την τελευταία προσωπική του δουλειά με τίτλο «Ξύλινο Αλογάκι». Δύο ημέρες αργότερα τη σκυτάλη παίρνει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης που πέρασε τον χειμώνα στο πλευρό της Δήμητρας Γαλάνη.

Τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου ο Μάριος Φραγκούλης και η Συμφωνική Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας με άριες και τραγούδια από το άλμπουμ «Sometimes I dream». Την ερχόμενη ημέρα ακολουθεί ο Σωκράτης Μάλαμας, ενώ στις 3/9 εμφανίζεται ο M. Λιδάκης και η E. Τσαλιγοπούλου. Επονται οι Πυξ Λαξ και η Θεοδοσία Τσάτσου (4/9), ο Λουδοβίκος των Ανωγείων (7/9), η Δ. Γαλάνη και η M. Ασλανίδου (8/ 9), ο B. Παπακωνσταντίνου (11/9), ο Νίκος Παπάζογλου (15/9) και η συναυλία αφιέρωμα για τα 12 χρόνια του σταθμού «Μελωδία 99,2» με μια πλειάδα ερμηνευτών στις 22/9. Το φεστιβάλ κλείνει με μια συναυλία Νταλάρα και Μαρινέλλας στις 27/9

Από θεατρικής απόψεως, προσφέρονται αρκετές επιλογές: οι «Θεσμοφοριάζουσες» με τον Π. Φιλιππίδη και τον Γ. Βούρο (26/8), η «Μήδεια» του Μποστ με τη Λ. Πρωτοψάλτη (31/8), η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τη Μάγια Λυμπεροπούλου (6/9), ο «Ιωνας» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο με τη Λυδία Κονιόργου και τον Χρήστο Λούλη (10/9), ο «Οιδίποδας επί Κολωνώ» από το Θέατρο Τέχνης με τον Γ. Βόγλη, τον Γ. Φέρτη και τη Δ. Χατούπη (14/9). Επίσης στις 18/9 ανεβαίνει ο «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και στις 21/9 «O Κουρέας της Σεβίλλης» από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή