Εικαστικη Ατζεντα

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπρακ στην Ανδρο. Από τα σημαντικότερα εικαστικά γεγονότα του καλοκαιριού, η έκθεση με χαρακτικά, λάδια, γλυπτά του Ζορζ Μπρακ στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή στην Ανδρο. Το αφιέρωμα αυτό, διαρθρωμένο σε ξεχωριστές ενότητες, δίνει μια συνολική εικόνα της δημιουργικής πορείας του Γάλλου καλλιτέχνη, πατέρα του «κυβισμού».

Παιχνίδια στη Νάξο. Αν νοσταλγείτε την παιδική σας ηλικία, επισκεφθείτε την περίφημη συλλογή παλιών παιχνιδιών της Μαρίας Αργυριάδη που εκτίθεται εν μέρει στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο έως τις 2 Σεπτεμβρίου. O ιστορικός Πύργος Μπαζαίου είναι ένα κτίσμα του 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα του νησιού, όπου φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Νάξου που διοργανώνουν ο Δήμος Δρυμαλίας Νάξου και η εταιρεία Θεατρικής Εκφρασης «Αιών».

Ιαπωνία στη Μήλο. Συνεχίζεται μέχρι και τις 27 Ιουλίου η έκθεση «Ελλάδα – Ιαπωνία: Εικαστική Συνεύρεση δύο Πολιτισμών» στην αίθουσα Κοινωνικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μήλου. H πρωτοβουλία ανήκει στο Ελληνο – Ιαπωνικό Επιμελητήριο και έρχεται ως επιστέγασμα της αδελφοποίησης των νήσων Μήλου και  Shodoshima. Παρουσιάζονται έργα από ζωγράφους που κατοικούν στα δύο νησιά. Το φθινόπωρο η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και αργότερα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Στα Ερμουπόλεια. Συνεχίζεται μέχρι και τις 28 Ιουλίου αναδρομική έκθεση του Γιάννη Μιγάδη στο πλαίσιο των Ερμουπολείων Σύρου, με έργα από το 1970 μέχρι σήμερα. Είναι ένας από τους βετεράνους παραστατικούς ζωγράφους που επιμένει στις μνήμες και τη νοσταλγία ενός κόσμου που χάνεται σταδιακά. Την έκθεση οργανώνει ο συλλέκτης Κώστας Ιωαννίδης.

Εικόνες μαστοριάς στη Σύρο. Την ερχόμενη Δευτέρα στον χώρο τέχνης «Αποθήκη» της Ερμούπολης, ο Γιάννης Βέλλης παρουσιάζει την νέα του δουλειά με τίτλο: «Της φωτιάς και της αρμύρας»: ρόπτρα, σιδεριές, καδένες, δέστρες, σημαδούρες και μεταλλικές κατασκευές αποτυπώνονται από τον χρωστήρα του καλλιτέχνη.

Στην Τήνο των σκίτσων. Στον πανέμορφο Φαλατάδο της Τήνου διοργανώνεται έως τις 3 Αυγούστου έκθεση του Βασίλη Αλεξάκη, τον οποίον γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από τα βιβλία του. Εκθέτει πενήντα χιουμοριστικά σκίτσα που έχει κάνει ο ίδιος, αποκαλύπτοντας μια διαφορετική πλευρά από εκείνη του συγγραφέα. Σχέδια μινιμαλιστικά και χιουμοριστικά που ασχολούνται με την αγωνία των ανθρωπίνων σχέσεων και την πορεία της Ελλάδας.

Αρχιτεκτονικές ευαισθησίες στη Σίφνο. Μια ενδιαφέρουσα έκθεση παρουσιάζεται από το Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι στη Σίφνο μέχρι και τις 29 Ιουλίου. Βασίζεται σε μελέτες και σχέδια που έκαναν οι σπουδαστές του, που ήρθαν στο νησί πέρυσι για πρώτη φορά με σκοπό να δουν τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες της Σίφνου.

Τέχνη στο Λαύριο.Η αίθουσα τέχνης «Αέναον» αποχαιρετά τη σεζόν με μια ομαδική έκθεση στους χώρους της «Olympic Marine» στο Λαύριο. Ογδόντα έργα από 25 καλλιτέχνες -ανάμεσα στους οποίους οι: Ειρήνη Κανά, Γιάννης Μαράβας και Δημήτρης Καραβάκος- θα μας περιμένουν μέχρι και τις 28 Ιουλίου.

Στη Θεσσαλονίκη. Ανθρώπινες φιγούρες και πρόσωπα που κινούνται σε χώρους της καθημερινής ζωής απεικονίζουν τα έργα του Ηλία Προεδρόπουλου που φιλοξενεί το μπαρ – γκαλερί «Ουτοπία» στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Οι συνθέσεις σε ζεστά και γαιώδη χρώματα, που παίζουν με το φως και τη σκιά, σχολιάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις, την έλλειψη επικοινωνίας, αλλά και τη μοναξιά της σύγχρονης ζωής. H έκθεση εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα και θα διαρκέσει ώς τις 17 Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή