Περιπλους

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμμετοχή στο «Trash Art»

H ομάδα του περιοδικού «Οζον» διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά τον Μαραθώνιο Δημιουργίας και Ανακύκλωσης, τον Οκτώβριο του 2003. Και καλεί όσους θέλουν να δώσουν το «παρών» στον εναλλακτικό αυτό θεσμό που συγκεντρώνει κάθε χρόνο σημαντικό αριθμό νέων καλλιτεχνών (και όχι μόνο) να δηλώσουν συμμετοχή. Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να λάβουν μέρος οι ενδιαφερόμενοι είναι οι ακόλουθες: ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, εγκαταστάσεις, video art, performance, σχέδιο μόδας, κόσμημα, φωτογραφία, αρχιτεκτονική, design, χορός. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες έχετε τρεις δυνατότητες: να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6973045043, να επισκεφτείτε τον κόμβο του περιοδικού στο Διαδίκτυο (www. ozonweb. gr) ή να στείλτε το e-mail σας στο info@ozonweb. gr, έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2003.

Ευπώλητο από την Ιταλία

Νέες αλλά δυναμικές οι εκδόσεις «Μύρτος» κυκλοφόρησαν πρόσφατα ένα καινούργιο μυθιστόρημα με τίτλο «O έμπορος της αμαρτίας» γραμμένο από τη Βαλέρια Μοντάλντι σε μετάφραση του συναδέλφου Χρήστου Σιάφκου. H συγγραφέας παρακολουθεί και περιγράφει την πορεία ενός μοναχού από την Αγγλία ώς τις ιταλικές Αλπεις. O μοναχός Μάθιου κάνει αυτό το δύσκολο ταξίδι για να μεταφέρει στους κατοίκους του Φέλικ ότι ο πλούτος λειτουργεί ενάντια στη σωτηρία των ψυχών τους. Στο Φέλικ τα νήματα κινεί ένας έμπορος ο Χέρμαν με μόνο στόχο την ηδονή, το χρήμα και τον έρωτα. Γύρω από τους ήρωες η συγγραφέας συνθέτει την εικόνα μιας εποχής.

Πέθανε η Ελίζαμπεθ Γουέλτς

Στα 99 της χρόνια απεβίωσε η ερμηνεύτρια μεγάλων επιτυχιών Ελίζαμπεθ Γουέλτς. Ηταν μία από τις ελάχιστες τραγουδίστριες που έδιναν κλασική χροιά στα δημοφιλή τραγούδια του Κόελ Πόρτερ, του Τζέρομ Κερν και του Νόελ Κάουαρντ. Ξεκίνησε από το Μπρόντγουεϊ, προτείνοντας τον χορό τσάρλεστον επί σκηνής, αλλά αργότερα εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο όπου από τη δεκαετία του ’30 και μετά είχε σταθερή παρουσία στο Γουέστ Εντ. Στη διάρκεια του πολέμου έπαιξε μαζί με τον Ρεξ Χάρισον και τον Τζον Γκίλγκουντ. Το 1992, τιμήθηκε για την προσφορά της από το Lyric Theatre του Λονδίνου.

Αισθητική και λογοτεχνία

Με τίτλο «Τέχνη και αισθητική της λογοτεχνίας» κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Μακρή από τις εκδόσεις «Δρόμων». Πρόκειται για ένα βιβλίο φιλοσοφικού στοχασμού στο οποίο ο συγγραφέας «αναζητεί τον οικουμενικό χαρακτήρα της ανθρώπινης φύσης» μέσα «από τον φωτεινό χώρο της τέχνης και της αισθητικής της λογοτεχνίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή