Οι χρηματοδοτήσεις των νέων παραγωγών

Οι χρηματοδοτήσεις των νέων παραγωγών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς σημαντικές εκπλήξεις ανακοινώθηκαν χθες από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου οι χρηματοδοτήσεις των ταινιών που είχαν υποβληθεί στο πλάισιο των προγραμμάτων «Ορίζοντες» και «Κίνητρο II». Οι χθεσινές αποφάσεις έρχονται ουσιαστικά να επικυρώσουν τις προτάσεις του Συμβουλίου Κρίσεων.

Για το πρόγραμμα «Ορίζοντες» εγκρίθηκαν τέσσερις νέες παραγωγές: η ταινία του Δήμου Αβδελιώδη «Πρόβα για τρικυμία» (χρηματοδοτείται με 300.000 ευρώ), το νέο εγχείρημα του Φώτου Λαμπρινού «Λευκά σοσόνια» (265.000 ευρώ), η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Πάνου X. Κούτρα με τίτλο «Αληθινή ζωή» (300.000 ευρώ) και ο «El Greco» του Γιάννη Σμαραγδή (350.000 ευρώ). Αντίστοιχα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κίνητρο II» θα χρηματοδοτηθούν δύο ταινίες: η «Καρδιά του κτήνους» του Ρένου Χαραλαμπίδη (117.000 ευρώ) και το «E tanti saluti» του Δημήτρη Μακρή (88.000 ευρώ).

Ο Δήμος Αβδελιώδης, στη νέα του ταινία, παρακολουθεί τη ζωή ενός ηθοποιού τον οποίο υποδύεται ο Θανάσης Βέγγος. O Πάνος X. Κούτρας μετά την υποσχόμενη «Επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά» υπογράφει την «Αληθινή ζωή» με πρωταγωνίστρια τη νέα σταρ του γαλλικού σινεμά Αννα Μουγκλαλίς. O Γιάννης Σμαραγδής συνεχίζει να έλκεται από ιστορικές φυσιογνωμίες της παγκόσμιας τέχνης που παρουσιάζουν έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Ετσι, τη μεταφορά της ζωής του Κωνσταντίνου Καβάφη ακολουθεί αυτή του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, βασισμένη στη μυθιστορηματική βιογραφία του Δ. Σιατόπουλου «Γκρέκο, ο ζωγράφος του Θεού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή