Περιπλους

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γκούγκενχαϊμ στην Ταϊβάν

Και νέο Μουσείο είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει το Ιδρυμα Γκούγκενχαϊμ, αυτήν τη φορά στην Ταϊβάν. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των λεπτομερών σχεδίων για το Γκούγκενχαϊμ στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το άνοιγμα στη Λατινική Αμερική, η προοπτική της Ταϊβάν είναι συνώνυμη με το μέτωπο της Απω Ανατολής. Σημαντικό είναι ότι την αρχιτεκτονική πρόταση για το νέο Μουσείο υπογράφει η διάσημη αρχιτέκτων Ζάχα Χαντίντ. H τελική απόφαση θα ληφθεί τον Σεπτέμβριο. Το εγχείρημα είναι κόστους 170 εκατ. δολαρίων.

Το νέο «Πλανόδιον»

Το λογοτεχνικό περιοδικό «Πλανόδιον» συνεχίζει με συνέπεια και καλαισθησία την εκδοτική του παρουσία με εποπτεία του πολιτιστικού γίγνεσθαι αλλά και με τα επιμελημένα αφιερώματα σε συγγραφείς. Στο τεύχος 36 (Ιούνιος), με εικαστικά κοσμήματα του Δημήτρη Γέρου, υπάρχει αφιέρωμα στον Σκώτο ποιητή Ντάγκλας Νταν (1942) με μετάφραση κειμένων και ποιημάτων του Τάσου Αναστασίου. Ακόμη: δημοσιεύεται για πρώτη φορά αθησαύριστη μετάφραση αποσπάσματος από τον πασίγνωστο «Δράκουλα» του Μπραμ Στόουκερ σε μετάφραση… Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με εισαγωγικό σχόλιο του αφοσιωμένου παπαδιαμαντολόγου N. Δ. Τριανταφυλλόπουλου.

Μια αναγκαία διόρθωση

Εκ παραδρομής, στην κριτική θεάτρου του Σπύρου Παγιατάκη, στο φύλλο της κυριακάτικης «K» (13/7/2003) αναφορικά με την παράσταση «Grease» που παίζεται στο θέατρο «Λαμπέτη», δημοσιεύτηκε λάθος το όνομα της σκηνοθέτιδος της παράστασης. Το σωστό όνομα της σκηνοθέτιδος είναι Θέμις Μαρσέλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή