Περιπλους

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαθητές σκηνοθέτες

Το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου με θέμα «Με ήρωα το παιδί», στον Πολυχώρο «Αθηναΐς», από 12 έως 14 Δεκεμβρίου 2003, θα φιλοξενήσει ταινίες παιδιών και νέων από 6 έως 18 ετών, με σκοπό να αναδείξει τις νέες ελπίδες. Το θέμα είναι ελεύθερο και οι φιλόδοξοι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν από βιντεοκάμερα και ψηφιακή μηχανή μέχρι 8 mm ή super 8 mm. Αφού ολοκληρώσουν την ταινία τους, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνάει σε διάρκεια τα πέντε λεπτά, δεν έχουν παρά να μεταγράψουν το υλικό σε VHS και να το ταχυδρομήσουν μέχρι 22 Οκτωβρίου 2003  στην παρακάτω διεύθυνση, αναγράφοντας στον φάκελο όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, την τάξη και το σχολείο τους: Παραδείσου 14, Παράδεισος Αμαρουσίου 151 25, «Διαγωνισμός Παιδικού Ερασιτεχνικού Κινηματογράφου».

«Ελιμειακά»: 20 χρόνια πορεία

Ελάχιστες περιοδικές εκδόσεις με ερασιτεχνική δομή έχουν να επιδείξουν σταθερή και μακρόχρονη πορεία, με ποιότητα και συνέπεια στις αρχές τους, με βασικό στόχο τη διάσωση της λαϊκής και πνευματικής παράδοσης. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται τα «Ελιμειακά», το εξαμηνιαίο περιοδικό ιστορίας, λόγου και τέχνης που εκδίδει επί 20 χρόνια ο σύλλογος Κοζάνης στη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα οι Κοζανίτες της ενδοχώριας διασποράς γιόρτασαν την 50ή έκδοση και το πανηγυρικό τεύχος έδωσε την αφορμή για μια αναφορά στην αφιλοκερδή αυτή εκδοτική προσπάθεια. Στις σελίδες του φιλοξενούνται θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος που αφορούν στην πνευματική παράδοση του ελιμειακού χώρου, έρευνες για τη γλώσσα, το ιδίωμα, την ιστορία, την τοπιογραφία, τα πνευματικά και καλλιτεχνικά γεγονότα της περιοχής. Ψυχή του περιοδικού είναι ο δρ οφθαλμίατρος Στράτος Ηλιαδέλης, υπεύθυνος σύνταξης, ενώ σημαντική είναι η συμβολή της επιμελήτριας της έκδοσης και προέδρου του συλλόγου Μιμής Παπαδέλη Παπαναστασίου.

Ο σχεδιαστής του «Σταρ Τρεκ»

Ο Γουόλτερ «Ματτ» Τζέφρις, ο ντιζάινερ που σχεδίασε το «Εντερπράιζ» στη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Star Trek», πέθανε από καρκίνο – μεταδίδει το BBC. Το ντιζάιν του «Εντερπράιζ», του διάσημου διαστημόπλοιου, αποτέλεσε ένα από τα εμβλήματα της μελλοντολογικής φιλολογίας της δεκαετίας του ’60. Σαράντα χρόνια μετά, το «Εντερπράιζ» είναι ένα κλασικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας του 20ού αιώνα.

Οδηγοί για Χίο και Πήλιο

Στην καλή παράδοση που έχουν χτίσει οι εκδόσεις «Road» στην κατηγορία των ταξιδιωτικών οδηγών ήρθαν να προστεθούν δύο ακόμη τίτλοι. Το «Ανεξερεύνητο Πήλιο» του Στέφανου Γ. Ψημένου και «H ανεξερεύνητη Χίος» του Αντώνη Ιορδάνογλου. Δύο οδηγοί που παρέχουν πλήθος πληροφοριών και που έχουν αξία πέραν της προφανώς χρηστικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή