Αντζελίνα Τζολί, η «μητέρα» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Αντζελίνα Τζολί, η «μητέρα» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφήνοντας πίσω τον οπλισμό της Λάρα Κροφτ, η Αντζελίνα Τζολί ετοιμάζεται για άλλον ένα ρόλο-σταθμό στην καριέρα της. Αυτήν τη φορά θα υποδυθεί την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην κινηματογραφική παραγωγή «Αλέξανδρος» με σκηνοθέτη τον Ολιβερ Στόουν και πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φάρελ. Τα γυρίσματα -όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ντέιλι Βαράιετι»- θα αρχίσουν το φθινόπωρο και θα πραγματοποιηθούν κατά βάσιν στο Μαρόκο και στο Λονδίνο.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας Γουόρνερ δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής το δημοσίευμα, είναι όμως βέβαιο ότι θα συνεχίζουν την προετοιμασία της ταινίας, η οποία πριν ακόμα βγει στις αίθουσες έχει έναν σοβαρό αντίπαλο.

Ροκ σταρ

Ο σκηνοθέτης Μπαζ Λούρμαν -γνωστός από την επιτυχία του «Μουλέν Ρουζ»- ετοιμάζει τον δικό του «Μεγαλέξανδρο». Με τη στήριξη του παραγωγού Ντίνο ντε Λαουρέντις και το σενάριο του βραβευμένου με Οσκαρ Τεντ Τάλι («Σιωπή των αμνών») ετοιμάζεται να πέσει στη μάχη των γυρισμάτων. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και τη μητέρα του υποδύεται η Νικόλ Κίντμαν.

Οι δύο σκηνοθέτες, πάντως, έχουν αποφασίσει να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους σε ό,τι αφορά την κινηματογραφική σκιαγράφηση της προσωπικότητας του στρατηλάτη. O Λούρμαν λατρεύει τη μουσικοχορευτική δράση και χαρακτηρίζει τον Αλέξανδρο ως «πρώτο ροκ σταρ του κόσμου, ένα φανταστικό τέρας της φύσης», ενώ υπογραμμίζει ότι στην παραγωγή του θα κυριαρχούν «η ποίηση του τοπίου και οι επικές μάχες». Στο οπλοστάσιο του Λούρμαν προστίθεται και ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος, αφού είδε ότι οι ελπίδες του να σκηνοθετήσει και αυτός έναν «Αλέξανδρο» ναυάγησαν, έχει αναλάβει τα καθήκοντα εκτελεστικού παραγωγού. Τα γυρίσματα θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα είτε στην Αυστραλία είτε στο Μαρόκο.

Ο «αιρετικός»

Ο Ολιβερ Στόουν από την άλλη πλευρά σκοπεύει να παρουσιάσει έναν πιο «αιρετικό» Αλέξανδρο. Εχει πραγματοποιήσει μια πολυετή έρευνα μαζί με τον σεναριογράφο Κρίστοφερ Κάιλ («H μνήμη του νερού»). Θεώρησε μάλιστα απαραίτητο να επισκεφθεί τη χώρα μας πριν από χρόνια και να ζητήσει μάλιστα και τη βοήθεια του υπουργείου Πολιτισμού στα γυρίσματα. Το κοινό σημείο των δύο κινηματογραφικών παραγωγών είναι ότι θα εστιάσουν στις σημαντικές μάχες του Αλέξανδρου αλλά και στις αναφορές για ομοφυλοφιλικές σχέσεις του βασιλιά των Μακεδόνων με τον Ηφαιστίωνα ή με έναν Πέρση ευνούχο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή