Πολιτιστική εκδρομή από τη Σάμο μέχρι τη λίμνη Πλαστήρα

Πολιτιστική εκδρομή από τη Σάμο μέχρι τη λίμνη Πλαστήρα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επαρχία μεταφέρεται το καλοκαίρι ένα μεγάλο κομμάτι της πολιτιστικής κίνησης. Ετσι, στη Σάμο, για έβδομη χρονιά συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης», το οποίο φέτος διοργανώνει Γαλλική Εβδομάδα σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Angouleme της Γαλλίας και τη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες Γάλλων και Ελλήνων καλλιτεχνών, έκθεση με τα φωτογραφικά πανό του Axel Arno και προβολή μιας ταινίας του ίδιου καλλιτέχνη, με θέμα το γυναικείο βλέμμα. Οι εκδηλώσεις στη Σάμο ξεκινούν την Τρίτη 29 Ιουλίου με τα εγκαίνια της έκθεσης «Το έργο Πυθαγόρας», η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Βαθέος στη Σάμο.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Αυγούστου και θα παρουσιαστούν 12 φωτογραφικά πανό του Αξέλ Αρνό, από λήψεις που έκανε στη Σάμο. O Γάλλος καλλιτέχνης, γοητευμένος από τους Ελληνες προσωκρατικούς. Την Τετάρτη 30 Ιουλίου στο Βαθύ (Θέατρο Δημαρχείου) και την Παρασκευή 1η Αυγούστου στο Καρλόβασι το πρόγραμμα περιλαμβάνει κονσέρτο του νέου πιανίστα Κάρολου Ζουγανέλη, ο οποίος θα ερμηνεύσει τις παραλλαγές Goldberg του Μπαχ. Τις ίδιες μέρες θα προβληθεί ταινία του Αξέλ Αρνό βασισμένη στο μουσικό αυτό έργο. Το δρώμενο έχει τίτλο «Υπό το βλέμμα της γυναίκας». Το μουσικό σύνολο αποτελούν η Ελενα Μουζάλα, Loic Ρoulaiκαι Pierre Ghampagne. H Γαλλική Εβδομάδα ολοκληρώνεται με τη συναυλία Μουσικής Δωματίου που δίνει το Opus Trio την Πέμπτη 7 Αυγούστου, στο Ιστορικό Αρχείο στο Βαθύ. Τέλος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης», στις 27 και 28 Ιουλίου, στο Θέατρο Πυθαγορείου το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει τη «Μήδεια» του Ευριπίδη με την Ταμίλα Κουλίεβα στον ομώνυμο ρόλο.

Τριών ετών γίνεται και το Φεστιβάλ στη Λίμνη Πλαστήρα, που στόχο έχει να γνωρίσει το κοινό το τοπίο με γέφυρα τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Στις 7, 8, 9 και 10 Αυγούστου τέσσερις μεγάλες συναυλίες θα συντροφεύσουν όσους φτάσουν μέχρι τη Λίμνη Πλαστήρα, στη θέση πλαζ Λαμπερού.Το φεστιβάλ αρχίζει μ’ ένα παραδοσιακό γλέντι και οικοδεσπότη τον Πετρολούκα Χαλκιά. Στις 8/8 τη σκυτάλη παίρνουν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Θ’ ακολουθήσουν, στις 9/8 οι Κατερίνα Κούκα, Λένα Αλκαίου και Λάμπρος Καρελάς με έμφαση στο λαϊκό τραγούδι.

Οι εκδηλώσεις στη Λίμνη Πλαστήρα ολοκληρώνονται στις 10 Αυγούστου, με την συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και της Ελένης Πέτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή