Περιπλους

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε ο Τζον Σλέσιντζερ

Στα 77 του χρόνια και έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας (στα οποία η «K» αναφέρθηκε στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου), πέθανε στην Καλιφόρνια ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης Τζον Σλέσιντζερ. Σε πολύ νεαρή ηλικία ο Σλέσιντζερ αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Οι ταινίες του διακρίθηκαν για την κατάρριψη ταμπού: η «Καταραμένη Κυριακή» είχε το πρώτο κινηματογραφικό φιλί μεταξύ αντρών, ενώ ο «Καουμπόι του μεσονυχτίου» ήταν η πρώτη «ακατάλληλη» ταινία που κέρδισε Οσκαρ. Ομοφυλόφιλος ο ίδιος, ενδιαφερόταν για την ελευθερία και την ανοχή. Οπως είχε πει, «με ενδιαφέρει ένα μόνο πράγμα: αυτό είναι η ανοχή. Με ενδιαφέρουν τρομερά οι άνθρωποι και ο περιορισμός της ελευθερίας. Είναι σημαντικό να κάνεις τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν έστω και λίγο για κάποιον άλλο. Γι’ αυτό με ενδιαφέρουν περισσότερο οι αποτυχίες αυτού του κόσμου, παρά οι επιτυχίες του».

Σε κώμα η Μαρί Τρεντινιάν

Σε κώμα, που προκλήθηκε υπό μυστηριώδεις ακόμη συνθήκες, νοσηλεύεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας η Γαλλίδα ηθοποιός Μαρί Τρεντινιάν. H 41χρονη ηθοποιός, κόρη του Ζαν Λουί και της Ναντίν Τρεντινιάν, εισήχθη το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία, που προκλήθηκε από ξυλοδαρμό, ενώ ύποπτος θεωρείται ο φίλος της, Μπερτράν Καντά, τραγουδιστής του δημοφιλούς συγκροτήματος «Noir Desir». O ίδιος είχε εξετασθεί νωρίτερα από γιατρούς του ίδιου νοσοκομείου, επειδή βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. H Τρεντινιάν, η κατάσταση της οποίας είναι ακόμη κρίσιμη, βρισκόταν στη Λιθουανία για τα γυρίσματα μιας ταινίας που σκηνοθετεί η μητέρα της.

Βιβλία στον πεζόδρομο

Το Πεδίον του Αρεως αδυνατούσε από την περασμένη άνοιξη να φιλοξενήσει, όπως κάθε χρόνο, τις ετήσιες εκθέσεις βιβλίου. Ετσι, το φθινοπωρινό Φεστιβάλ Βιβλίου, με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί στον πεζοδρομο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στους πρόποδες τη Ακρόπολης, από 12 ώς 18 Σεπτεμβρίου, και τα επίσημα εγκαίνια θα τελέσει στις 15 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων. Στεφανόπουλος. Οσο για τον εικαστικό του φετινού Φεστιβάλ, θα είναι ο ζωγράφος Κώστας Τσόκλης, που θα φιλοτεχνήσει την αφίσα των εκδηλώσεων.

Ο Μικ Τζάγγερ έγινε 60!

Με συναυλία ενώπιον 100.000 θαυμαστών του, ο Μικ Τζάγγερ γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά του στην Πράγα το βράδυ τη Κυριακής. O Τζάγγερ περιοδεύει αυτήν την περίοδο σε διάφορες πόλεις αλλά επέλεξε την Τσεχία για τα δικά του γενέθλια. Για την επιλογή του δέχθηκε ευχαριστίες από τον πρώην πρόεδρο της χώρας Βάτσλαβ Χάβελ, με τον οποίο διατηρεί φιλία από το 1990, όταν είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά την Πράγα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή