Περιπλους

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε στενό κύκλο η κηδεία Χόουπ

Σε στενό κύκλο, με παρόντες μόνο συγγενείς και λίγους φίλους, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Μπομπ Χόουπ, όπως ανακοίνωσε η κόρη του διάσημου κωμικού, Λίντα. Οπως συμπλήρωσε, ο Χόουπ, που πέθανε το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 100 ετών, είχε γύρω του μέχρι την τελευταία στιγμή όλη την οικογένειά του, τους φίλησε όλους και έφυγε με ένα χαμόγελο, αλλά χωρίς να πει κάποια τελευταία λόγια. H οικογένεια του Χόουπ ανακοίνωσε ότι στις 27 Αυγούστου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση, καθώς και ένα πολιτικό μνημόσυνο στην Ακαδημία Τηλεόρασης και Επιστημών. «Romarcord» για τον Φελίνι

Τη δέκατη επέτειο από τον θάνατο του Φεντερίκο Φελίνι θα γιορτάσει η Ρώμη με μια σειρά εκδηλώσεων, που έχουν τον τίτλο «Romarcord» από την ταινία του «Amarcord». O Φελίνι πέθανε στις 31 Οκτωβρίου του 1993 σε ηλικία 73 ετών και η Ρώμη, η αγαπημένη του (και των ταινιών του) πόλη, ανταποδίδει με τους εορτασμούς που θα διαρκέσουν από τα τέλη Σεπτεμβρίου και για αρκετές εβδομάδες. H Βία Μαργκούτα, όπου έζησε, και η Βία Βένετο, «σκηνικό» της «Dolce Vita», θα φιλοξενήσουν εκθέσεις με φωτογραφίες, ενώ μια άλλη έκθεση με κοστούμια, αποσπάσματα ταινιών και άλλα ενθυμήματα θα παρουσιαστεί στο Vittoriano τον Οκτώβριο, πριν μεταφερθεί στο Παρίσι. Οι «γυναίκες του Φελίνι» θα αποτελέσουν το θέμα μιας ακόμη έκθεσης, ενώ συναυλίες του Νικόλα Πιοβάνι και τζαζ μουσικών θα θυμίσουν τους ήχους των ταινιών του Ιταλού δημιουργού. Τέλος, ένα συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο θα εξετάσει τη σχέση του φελινικού έργου με το τσίρκο. Διοργανωτές των εκδηλώσεων είναι οι σκηνοθέτες Τζουζέπε Τορνατόρε και Ρομπέρτο Μπενίνι.

Το ΥΠΠΟ για την οικία Σκαρίμπα

Τα δημοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο για την κατεδάφιση του σπιτιού όπου έζησε ο Γιάννης Σκαρίμπας στη Χαλκίδα είχαν ως αποτέλεσμα να πάρει θέση το ΥΠΠΟ. Με χθεσινή εντολή του υπουργού Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλου, η αρμόδια Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων απέστειλε στην Πολεοδομία Δήμου Χαλκίδας σήμα διακοπής των εργασιών κατεδάφισης του επί των οδών Σκαρίμπα 7 και Γκομίνη κτιρίου, όπου έζησε μέχρι τον θάνατό του ο Γ. Σκαρίμπας.

Με Τσέχωφ ο Γ. Αρμένης

Πρόβες με το έργο του Τσέχωφ «O θείος Βάνιας» ξεκίνησε ο Γιώργος Αρμένης και το Νέο Ελληνικό Θέατρο, παράσταση που θα ανεβεί τον Οκτώβριο σε σκηνοθεσία Γ. Αρμένη και σκηνικά-κοστούμια Δαμ. Ζαρίφη. Στον χειμερινό προγραμματισμό του Νέου Ελληνικού Θεάτρου υπάρχει ακόμη το έργο «H μοναξιά» του Δημ. Παπαχρήστου, καθώς και έργα των πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων Γκλεν Μπέργκερ και Λούκας Μπέρφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή