Πρωτότυπο χορευτικό υπερθέαμα

Πρωτότυπο χορευτικό υπερθέαμα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

A ρχές Σεπτέμβρη και οι παραστάσεις χορού συνεχίζονται και μάλιστα από εντυπωσιακά συγκροτήματα, όπως η ομάδα «Pilobolus Dance Theatre» που φιλοξενείται στο Ηρώδειο το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1971 από τον Μόουζες Πέντλετον και τον Τζόναθαν Γουόκεν, ο οποίος παραμένει ακόμη επικεφαλής, και είναι μία από τις σημαντικότερες αμερικανικές ομάδες χορού. H ονομασία της προέρχεται από το ομώνυμο μανιτάρι (Pilobolus), που είναι πολύ μικρό, μόνο 1/4 της ίντσας, αλλά εκτοξεύει το σπόρο του σε ύψος 8 ποδιών!

Στο Ηρώδειο θα δούμε ένα πρόγραμμα με παλιές και νέες δημιουργίες της ομάδας που κατορθώνει να συνδυάζει με ένα πραγματικά μοναδικό τρόπο το σύγχρονο χορό, την εφευρετικότητα, τα ακροβατικά και την παντομίμα. Το ποιητικό αυτό οπτικοακουστικό θέαμα χρωστάει την πρωτοπυπία του ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο έχει διαρθρώσει και δομήσει τα μέλη της ομάδας και τη λειτουργία της. H ομάδα στηρίζεται στη συνεργασία και τη συμβολή πέντε καλλιτεχνικών διευθυντών και έξι χορευτών, οι οποίοι χορογραφούν και χορεύουν, ενώ, ταυτόχρονα διευθύνουν και δημοσιεύουν οι ίδιοι τα προγράμματά της. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχουν οι: Τζόναθαν Γουόκεν, Ρόμπι Μπαρνέ, Αλισον Μπέκερ Τσέις και Μάικλ Τρέισι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή