Δύο εκθέσεις συμβάλλουν στον εορτασμό 209 χρόνων της Οδησσού

Δύο εκθέσεις συμβάλλουν στον εορτασμό 209 χρόνων της Οδησσού

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 209 χρόνια από την ίδρυση της πόλης της Οδησσού, εντάσσονται δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις που παρουσιάζει το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού στην Ουκρανία. Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ομάδες με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες» και η παιδική έκθεση ζωγραφικής «Οικολογική συνείδηση. Φυσικό περιβάλλον. Πανίδα και Χλωρίδα», οι οποίες διοργανώνονται από κοινού από το Ιδρυμα και τους Φίλους του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη».

Η έκθεση φωτογραφίας αναδεικνύει τα έργα 27 καλλιτεχνών και συνοδεύεται απο κατάλογο στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. H έκθεση ζωγραφικής περιλαμβάνει 190 επιλεγμένες ζωγραφιές παιδιών ηλικίας 6 -14 ετών, που επελέγησαν μετά την προκήρυξη διαγωνισμού με ζωγραφιές 30.000 μαθητών από 13 χώρες.

Στο παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βερολίνο εγκαινιάζεται στις 10 Σεπτεμβρίου έκθεση της Θεοδώρας Βούρβουρη με τίτλο «H Αντιγόνη και άλλες ιστορίες». H αρχαία ελληνική τραγωδία εμπνέει τη ζωγράφο στα πιο πρόσφατα έργα της. H προσοχή της επικεντρώνεται στην τραγική τύχη των ανθρώπων που παρασύρονται συνεχώς από την τιμή και την περηφάνια τους. H Βούρβουρη παρατηρεί τους διαφορετικούς χαρακτήρες της τραγωδίας και απεικονίζει τα στοιχεία που τους διακρίνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή