Τα Ομηρικά Επη με τη ματιά σύγχρονων θετικών επιστημόνων

Τα Ομηρικά Επη με τη ματιά σύγχρονων θετικών επιστημόνων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία καινοτόμο προσέγγιση των Ομηρικών Επών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι θα παραβρεθούν στις εργασίες του συνεδρίου για τον αιγιακό Ομηρο που θα πραγματοποιηθεί στη Χίο την ερχόμενη εβδομάδα.

Εκπρόσωποι των θετικών επιστημών και της σύγχρονης τεχνολογίας θα καταθέσουν τις σκέψεις τους για την οικονομία στην κοινωνία των Ομηρικών Επών, για τα αστρονομικά φαινόμενα στον Ομηρο, για τη διύλιση των Ομηρικών Επών από τον πυλώνα των ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά.

Παράλληλα, καθηγητές από μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου θα προσπαθήσουν να φωτίσουν τον τρόπο με τον οποίο επέδρασε ο αιγιακός Ομηρος στον χώρο της τέχνης και της τεχνολογίας όπως επίσης και στην αθλητική και στρατιωτική ζωή.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Αυτό το πρωτότυπο και πλούσιο σε θεματολογία συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Χίο στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Την πρωτοβουλία για την διοργάνωσή του έχει αναλάβει η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά μαζί με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Χίου, ενώ επίσημοι χορηγοί είναι το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Αιγαίου.

Οι εργασίες θα αρχίσουν την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 8.30 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου. Ενα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα πλαισιώσει τις εργασίες των συνέδρων και σπάνιες ομηρικές εκδόσεις θα εκτεθούν στη Βιβλιοθήκη Κοραή της Χίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή