Οι «νύχτες πρεμιέρας» γεμίζουν τις αίθουσες

Οι «νύχτες πρεμιέρας» γεμίζουν τις αίθουσες

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη λήξη τους πλησιάζουν οι 9ες «Νύχτες πρεμιέρας», που διοργανώνει το περιοδικό «Σινεμά».

Το φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας, που στη φετινή διοργάνωση διήρκεσε δύο ημέρες περισσότερο, δεν φαίνεται να κούρασε το κοινό. H προσέλευση των θεατών κυμάνθηκε στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, ενώ σε ορισμένες προβολές σημειώθηκε το αδιαχώρητο.

Συγκεκριμένα, μέχρι την Τετάρτη είχαν κοπεί περίπου 12.000 εισιτήρια, αριθμός κατά τι υψηλότερος από τη διοργάνωση του 2002, ενώ ουρές σημειώθηκαν στις προβολές των ταινιών: «Χαμένοι στη μετάφραση», «H γραμματέας του Χίτλερ» και «H πεντάμορφη και το τέρας» του Ζαν Κοκτό, που γέμισε τη μεγάλη αίθουσα του «Αττικόν».

Στο σημερινό πρόγραμμα των «Νυχτών Πρεμιέρας Assos International», προβάλλονται οι ταινίες: «Τι ανακάλυψε η Αλίκη», «Το τρίο της Μπελβίλ», «Φτερά στο κεφάλι», «O χρυσός λωτός» (αφιέρωμα στους αδελφούς Σο), «Οι αφηγητές», «Ληστεία α λα ιταλικά» (με τη Σαρλίζ Θέρον και τον Εντουαρντ Νόρτον), «Ολα τα αληθινά κορίτσια», «Wattstax 2003 Edition», «Το βιβλιοπωλείο», «Δάσος» και η «Διαθήκη του Ορφέα» του Ζαν Κοκτό.

Η Κυριακή, τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, θα αρχίσει στον «Απόλλωνα» με τις «Μικρές πρεμιέρες», το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους του IEK Ακμή, που από φέτος εντάσσεται στις «Νύχτες πρεμιέρας». Θα προβληθούν επίσης οι ταινίες: «Σατανικές υποθέσεις», «Είμαστε στον αέρα», «Κρυφές εξομολογήσεις μιας Κινέζας αυλικού» (αφιέρωμα Σο), οι ταινίες του Κοκτό «Τρομεροί γονείς» και «H πεντάμορφη και το τέρας» (σε επανάληψη), το ντοκιμαντέρ «H ζωή και η τέχνη του Τσαρλς Τσάπλιν» και «Εντι».

Η ταινία λήξης είναι η περιπέτεια «H Συμμαχία» του Στίβεν Νόρινγκτον, με τον Σον Κόνερι στον ρόλο του αρχηγού μιας παράξενης ομάδας υπερ-ηρώων, που περιλαμβάνει από τον Κάπτεν Νέμο μέχρι τον Αόρατο άνθρωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή