Μια βιβλίοθήκη για την Ιστορία και τις παραδόσεις της Αθήνας

Μια βιβλίοθήκη για την Ιστορία και τις παραδόσεις της Αθήνας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εξειδικευμένη βιβλιοθήκη, που αφορά «την Αθήνα, την ιστορία της, τις παραδόσεις της, τη λογοτεχνία της, την αρχιτεκτονική της» υπάρχει από χθες στο κέντρο της Αθήνας. O Σύλλογος των Αθηναίων (που στεγάζεται στην οδό Κέκροπος 10, τηλ. 210.32.32.021) παρουσίασε τους στόχους και τους σκοπούς της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου των Αθηναίων διά στόματος της καθηγήτριας Μάρως Καρδαμίτση-Αδάμη. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 6.500 τόμοι, ταξινομήθηκαν στα ράφια και στην οδό Κέκροπος είναι έτοιμοι να δεχτούν τους αναγνώστες και τους ερευνητές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το τεράστιο υλικό. Δεν είναι το μόνο.

«Μένει να ταξινομηθεί ο ημερήσιος και περιοδικός Τύπος καθώς και το αρχειακό υλικό, που περιλαμβάνει χάρτες, χαρακτικά, παρτιτούρες, σκίτσα, φωτογραφίες, προγράμματα θεάτρου, μουσικού θεάτρου και κινηματογραφικού και μια πλούσια συλλογή από επιστολικά δελτάρια», είπε η Μάρω Καρδαμίτση – Αδάμη.

Μια βιβλιοθήκη δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς βιβλιοθηκονόμους, και ο Σύλλογος των Αθηναίων φρόντισε ώστε τρεις βιβλιοθηκονόμοι να ταξινομήσουν και να καταγράψουν το τεράστιο αυτό υλικό. Υλικό, το οποίο προήλθε κατά κύριο λόγο από δωρεές: από τη Βουλή των Ελλήνων, τον Σύλλογο προς Διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων, την Εταιρεία Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας, το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη, την Εθνική Πινακοθήκη, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και από πολλούς συγγραφείς, ενώ οι I. Δημόπουλος και E. Καλογερόπουλος δώρησαν ολόκληρη τη βιβλιοθήκη τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή