Θεατρικές παραστάσεις για όλες τις προτιμήσεις στην Αθήνα

Θεατρικές παραστάσεις για όλες τις προτιμήσεις στην Αθήνα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινωνικοπολιτικές σάτιρες και μιούζικαλ, ανάλαφρες κωμωδίες και πρωτοποριακές παραγωγές, σύγχρονα έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Συνεχίζονται σε γοργό ρυθμό- μέχρι το τέλος του μήνα- οι θεατρικές πρεμιέρες της Αθήνας:

Απόψε, στο «Τρένο στο Ρουφ», ξαναανεβαίνει το μιούζικαλ «H ωραία θυμωμένη» της Λένας Διβάνη (σκην: T. Λύγαρη), ενώ για λίγες βραδιές, στις «Χοροροές», η ομάδα «Μέρες Χλιδής» παρουσιάζει το έργο του Γιώργου Λ. Μπακόλα, «Πώς σε λένε και άλλες τρομακτικές ιστορίες». Από σήμερα ξεκινούν, επίσης, οι παραστάσεις στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού με τη «Χώρα των πουλιών» (σκην: Γ. Καλαντζόπουλος). Την Πέμπτη στο Θέατρο Τέχνης (Υπόγειο), ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, η «Προσωπική Συμφωνία» του Ρόναλντ Χάρβουντ, στο θέατρο «Αθηνά» έχει πρεμιέρα η κωμωδία των N. Τσιφόρου και Π. Βασιλειάδη «H γυναίκα μου τρελάθηκε» (σκην: Ελντα Πανοπούλου) και στο θέατρο «Μέλι» «Οι δύο άρχοντες της Βερόνας» του Σαίξπηρ (σκην: K. Δαμάτης). Στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», από την Παρασκευή, παρουσιάζεται το έργο του Γ. Μανιώτη «Μαθήματα Υποκριτικής», με τον K. Καζάκο. Την ίδια μέρα στο θέατρο «Ιλίσια-Ντενίση» έχει πρεμιέρα το μιούζικαλ «Βίκτωρ-Βικτώρια», με τη Μιμή Ντενίση και τον Απ. Γκλέτσο. Μια πρόταση για τους μικρούς θεατές, από την Κυριακή στην «Αθηναΐδα», όπου αρχίζουν οι παραστάσεις της όπερας, «Συνωμοσία των λουκουμάδων» (ομάδα «Σπείρα-Σπείρα» του Στ. Κραουνάκη).

Την ερχόμενη εβδομάδα: Στο «Από Μηχανής Θέατρο» παρουσιάζεται (27/10) το έργο του A. Δήμου, «Ανδρομάχη» με την Ελένη Ζιώγα, στο θέατρο «Βασιλάκου» «Το παράξενο ζευγάρι» του Νιλ Σάιμον με τους Γ. Μιχαλακόπουλο και M. Χρυσομάλλη (29/10), στο Μουσούρη «Hitchcock Blonde» του Τέρι Τζόνσον με τους M. Χατζησάββα και Ναταλία Δραγούμη (30/10), στο «Κάππα» (31/10) η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «H τέταρτη αδελφή» του Γ. Γκλοβάτσκι (σκην: Σλ. Ουνκόφσκι). Μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσουν: «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Βιτράκ («Ανοιχτό Θέατρο», σκην: Γ. Μιχαηλίδης), «O επιθεωρητής» του Γκόγκολ (Γ. Κωνσταντίνου – Π. Φιλιππίδης) στο «Πόρτα», «Ρόουζ» με την Αντιγόνη Βαλάκου στο «Χώρα», «Ενα τυχαίο ατύχημα» του Ντάριο Φο στο «Αλφα» (σκην: Στ. Ληναίος), «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη στη «Στοά» (σκην: Θ. Παπαγεωργίου), «Δύσκολο να κρατήσεις τη στιγμή» της Πέπης Οικονομοπούλου στο «Θέατρο Οδού Αντιοχείας», «The Dumb Waiter» του Πίντερ από την «Ομάδα Νάμα» στο «Επί Κολωνώ», «O στρατηγός πουλί» του Χρ. Μπόιτσεφ («Κνωσός», σκην: Χρ. Τσάγκας), «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Γκόγκολ («Αλκυονίς», σκην: Γ. Μεσσάλας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή