Περιπλους

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι τίτλοι από τον Κουτσί

Με δύο νέους τίτλους εμφανίζεται στην ελληνική γλώσσα ο νομπελίστας για το 2003 συγγραφέας Τζ. M. Κουτσί. Από τις εκδόσεις «Διήγηση» κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Ελίζαμπεθ Κοστέλο» (μτφ. Βασίλης Καραγιώργος) και από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Τα χρόνια του σιδήρου». Επιπλέον, στο τεύχος Οκτωβρίου της μηνιαίας επιθεώρησης «O Πολίτης», περιλαμβάνεται η μελέτη της Αθηνάς Δημητριάδου «Τζ. M. Κουτσί». H Αθηνά Δημητριάδου έχει μεταφράσει το «Στην καρδιά της χώρας» του Κουτσί, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Scripta».

Σεμινάριο για τον B. Δαμοδό

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει αύριο Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, διεπιστημονικό σεμινάριο φιλοσοφικής ερεύνης με θέμα «Βικέντιος Δαμοδός (1700 – 1754), φιλόσοφος του 18ου αιώνα, πρόδρομος του Νεοελληνικού Διαφωτισμού». Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή της Εταιρείας Μελέτης των Εργων Βικεντίου Δαμοδού (ΕΜΕΒΔ), η οποία εδρεύει στο Ληξούρι, πατρίδα του Νεοέλληνα φιλοσόφου. Στο πρόγραμμα, μετά τον χαιρετισμό του ακαδημαϊκού Ευάγγελου Μουτσόπουλου, περιλαμβάνονται εισηγήσεις των Ελλης Βιτωράτου – Κακαγιά, Βασιλικής Μπόμπου – Σταμάτη, Δημητρίου Κούτρα, π. Γεωργίου Μεταλληνού, Ελένης Κοτίνη – Παναγοπούλου, Γεωργίου Λέκκα και Γεράσιμου N. Φαρακλού (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, ώρα 5 – 7 μ.μ., αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Ακαδημίας 50, τηλ. 210-36.21.601 και 210-36.30.706). Για την ΕΜΕΒΔ: www. academyofathens. gr/damodos/ maipage. htm

Για τον Βιζυηνό στη Νέα Υόρκη

Εναν ελληνιστή καθηγητή φιλοξενεί στις 21 Νοεμβρίου το παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη. O Γουίλιαμ Γουάιατ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, θα μιλήσει για τη σπανιότητα και τη σημασία των μεταφράσεων Ελλήνων λογοτεχνών του 19ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα θα αναφερθεί στην εργασία του σχετικά με τον Γεώργιο Βιζυηνό. Στην ομιλία του ο καθηγητής θα μιλήσει για την ελληνική λογοτεχνία του 19ου αιώνα και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τότε οι συγγραφείς, καθώς και για τις δυσκολίες που συνάντησε ο ίδιος μεταφράζοντας έργα από τα Νέα Ελληνικά στα Αγγλικά.

Για τον Χάνσεν στην Αθήνα

Με θέμα «Χριστιανός Χάνσεν, ο αρχιτέκτων του Πανεπιστημίου Αθηνών», θα δώσει διάλεξη η αρχαιολόγος Αριστέα Παπανικολάου – Κρίστενσεν στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Βούρου – Ευταξία (πλ. Κλαυθμώνος) τη Δευτέρα (7 μ.μ..) 24 Νοεμβρίου. H διάλεξη εντάσσεται σε ένα νέο κύκλο ομιλιών που φωτίζουν πτυχές της πρωτεύουσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή