Μουσικά ακούσματα για όλες τις προτιμήσεις

Μουσικά ακούσματα για όλες τις προτιμήσεις

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι ετοιμάζεστε να αναχωρήσετε με προορισμό κάποιο θέρετρο για χειμερινά σπορ, μη διαβάσετε αυτό το κομμάτι. Οι υπόλοιποι διαβάστε το προσεκτικά, γιατί μέρες που είναι όλο και κάπου θα το ρίξετε έξω. Και, εντάξει, μπορεί τα μπουζούκια και οι πάσης φύσεως ελληνικές πίστες να είναι πιο δημοφιλείς αυτήν την περίοδο, υπάρχει όμως μεγάλη ποικιλία και σε ακούσματα εισαγωγής? από σουίνγκ και ροκ μέχρι ποπ, χιπ χοπ, τζαζ και έθνικ.

Το Half Note Jazz Club επιμένει να «αντλεί» συγκροτήματα από την μπλουζ και τζαζ αμερικανική σκηνή. Και γιατί όχι άλλωστε, αφού το ελληνικό κοινό δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλά μαζί τους. Αυτήν την εβδομάδα χορέψτε τρελό σουίνγκ με το συγκρότημα Rhumba Bums του Steve Lucky, μουσικού με μεγάλη ιστορία στις μπλουζ σκηνές του Ντριτρόιτ και της Νέας Υόρκης (μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου).

Αν πάλι προτιμάτε ακούσματα από την έθνικ δεξαμενή, στο «Ρόδον» δίνει σήμερα το βράδυ συναυλία ο συνθέτης, δεξιοτέχνης των παραδοσιακών ινδικών κρουστών talbas, μουσικός παραγωγός και dj TalviSingh. Στη μουσική του μπλέκει ινδικούς ήχους με μελωδίες δυτικού τύπου. Ενα ανάλογο set, με άρωμα Ινδίας, θα παρουσιάσει και στο «Ρόδον». H συναυλία των Kosheen, πάντως, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, δυστυχώς αναβλήθηκε. Θα μας έρθουν όμως μέσα στον Ιανουάριο.

Εχουν έναν φανατικό πυρήνα θαυμαστών γι’ αυτό έρχονται και ξανάρχονται στην Ελλάδα. Οι Pures-sence φέρνουν την Brit Pop στη σκηνή του «Ρόδον» στις 26 και 27/12 και στον Μύλο της Θεσσαλονίκης στις 29/12.

Οι δυτικές συνοικίες συνεχίζουν να στηρίζουν και να προβάλλουν το χιπ χοπ. Για έβδομη χρονιά το κίνημα του Low Bap σηκώνει την αυλαία ενός πενθήμερου φεστιβάλ στη μουσική σκηνή «Στον Αέρα». Από το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου μέχρι και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη γωνιά αυτή της Πετρούπολης θα φτιαχτεί ένα lowbap στέκι με πολλή μουσική, προβολές, συζητήσεις, συναυλίες, freestyle.

Τιμώμενη φέτος είναι η underground χιπ χοπ σκηνή της Αγγλίας, με πολλούς και σημαντικούς καλεσμένους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 7ου Low Bap Festival υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του (www. lowbapfestival. com). Αλλά και για τους φανατικούς του clubbing υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Ξεχωρίζει η παρουσία του ντουέτου dj’s, παραγωγών και remixers των Layo & Bushwacka σήμερα το βράδυ στο Plus Soda και ο αγαπητός στο ελληνικό club κοινό Felix Da Housecat, guest dj στο U-Matic αύριο το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή