Φεστιβάλ στον Βόλο με ώρα και ρυθμό

Φεστιβάλ στον Βόλο με ώρα και ρυθμό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη μεγάλη κυρία του ισπανικού φλαμένκο, την Κριστίνα Χόγιος, και το συγκρότημά της ξεκινάει σήμερα το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου Βόλου. «Στην ώρα και στον ρυθμό» είναι ο τίτλος της παράστασης, που θα παρουσιάσει η πολυβραβευμένη χορεύτρια, απόψε και αύριο, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Παγκοσμίως γνωστή από την ερμηνεία της στις ταινίες του Κάρλος Σάουρα, η Χόγιος είναι κορυφαίο παράδειγμα δεξιοτεχνίας, πάθους και γοητείας. O χορός της, ένας τέλειος συνδυασμός του παραδοσιακού φλαμένκο των καφέ σαντάν και της σύγχρονης έκφρασης, ικανός να μας ταξιδέψει, «στον χρόνο και στον ρυθμό».

Η αγάπη της για το φλαμένκο άρχισε από πολύ νωρίς και την ώθησε σε έναν συνεχή αγώνα, ν’ αντλεί από το παρελθόν, να ψάχνει τις ρίζες και τις παραδόσεις, για να δημιουργήσει νέες φόρμες ερμηνείας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κριστίνα Χόγιος επισκέπτεται την Ελλάδα. Το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια εντυπωσιακή της παράσταση, στο Ηρώδειο, το 1994.

Ακολουθούν

Αμέσως μετά τις βραδιές φλαμένκο, τη σκυτάλη παίρνουν ο διάσημος Γάλλος μίμος Μαρσέλ Μαρσό (23, 25/12), η εγγονή του Τσάρλι Τσάπλιν, Ορίλια Τιερί, σε ένα πρωτότυπο θέαμα με μουσική, χορό και μαριονέτες («L’ oratorio d’ Aurelia», 26, 27/12), το συγκρότημα «Fiat Lux» από τη Νορμανδία σε μια ξέφρενη κωμωδία που συνδυάζει το μοντέρνο θέατρο με την παντομίμα (29, 30/12) και, τέλος, ο Ιταλός Ενιο Μαρκέτο, σε μια παράσταση «ζωντανών καρτούν», με χάρτινα ρούχα (3, 4, 5/1/2004).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή