Στην τελική ευθεία για τις «Χρυσές σφαίρες»

Στην τελική ευθεία για τις «Χρυσές σφαίρες»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πυρετός των Οσκαρ αρχίζει και επισήμως να ανεβαίνει. Ηδη, η Ακαδημία Κινηματογράφου έστειλε τα ψηφοδέλτια, τα οποία αφορούν τις προτάσεις των 5.803 μελών της, για τις υποψηφιότητες των βραβείων. Τα μέλη-ψηφοφόροι της Ακαδημίας θα πρέπει να επιστρέψουν τα ψηφοδέλτια μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, ενώ οι πεντάδες των υποψηφιοτήτων πρόκειται να ανακοινωθούν δέκα ημέρες αργότερα, στις 27 Ιανουαρίου, και ενώ θα έχουν ήδη απονεμηθεί (25/1) οι Χρυσές Σφαίρες.

Εν τω μεταξύ, η πρόσφατη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις Χρυσές Σφαίρες μάλλον θόλωσε περισσότερο παρά ξεκαθάρισε το τοπίο. Ακριβώς τριάντα αγγλόφωνες παραγωγές διεκδικούν σημαντικά βραβεία στην απονομή. Το προβάδισμα που έχουν το «Παγερό βουνό» του Αντονι Μινγκέλα (οκτώ υποψηφιότητες), το «Χαμένοι στη μετάφραση» της Σοφία Κόπολα (πέντε υποψ.) και το «Σκοτεινό ποτάμι» του Κλιντ Ιστγουντ (επίσης πέντε υποψ.), σύμφωνα με τους αναλυτές της κινηματογραφικής βιομηχανίας, δεν είναι καθοριστικό. Δείχνει, όπως λένε οι περισσότεροι, την αμηχανία της κινηματογραφικής παραγωγής, καθώς η πολυδιάσπαση των υποψηφιοτήτων, αλλά και η βράβευση διαφορετικών ταινιών από τις περισσότερες ενώσεις κριτικών, δείχνει την αδυναμία του Χόλιγουντ να προβάλει ένα σαφές φαβορί.

Η προβληματική -για πολλούς λόγους- φετινή σεζόν των βραβεύσεων, σημαδεύεται ακόμη από την απαγόρευση της αποστολής βιντεοκασετών και DVD των υποψήφιων ταινιών στους ψηφοφόρους, καθώς και από τη συντόμευση της περιόδου, για πρώτη φορά κατά έναν μήνα, με σκοπό την αποφυγή φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού στις καμπάνιες προβολής των ταινιών από τα στούντιο.

Τα Οσκαρ

Ωστόσο, με όλα τους τα προβλήματα, τα Οσκαρ ετοιμάζονται για την 76η απονομή της λαμπερής ιστορίας τους. H τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Ko-dak Theatre του Λος Αντζελες στις 29 Φεβρουαρίου, με οικοδεσπότη τον Μπίλι Κρίσταλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή