Περιπλους

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπάντα χάλκινων στου Ρέντη

Εως τις 10 Ιανουαρίου θα εμφανίζονται οι MadisoSweet HeaveKings στο Big Top Theatre (στο Allou! – FuPark, τηλ. 210 4906300). H αμερικανική μπάντα χάλκινων της εκκλησίας της Πεντηκοστής μας ταξιδεύει στους αφροαμερικάνικους ήχους αυτής της παράδοσης με εορταστικούς ύμνους και μελωδίες. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν διακύμανση 20, 25 και 30 ευρώ και η διάθεσή τους γίνεται και από τα δισκοπωλεία VirgiMegastores, στη Σταδίου, στο Μαρούσι και στη Γλυφάδα. Οι παραστάσεις των MadisoSweet HeaveKings δίνονται σήμερα καθώς και στις 9 και 10 Ιανουαρίου. Ωρα έναρξης 21.00 (κρατήσεις με πιστωτική κάρτα στο 211 9559900).

H μάχη για ένα Οσκαρ

Μόνο πέντε είναι οι υποψήφιες παραγωγές για το Οσκαρ καλύτερης ταινίας, περισσότερες από 250 ταινίες όμως μπορούν να διεκδικήσουν μία από τις υποψηφιότητες. Οπως ανακοινώθηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου, δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν 254 παραγωγές του 2003, αριθμός κατά τι μικρότερος από την περσινή παραγωγή (279 ταινίες). Στις αρχές της εβδομάδας, τα 5.803 μέλη της Ακαδημίας έλαβαν μια λίστα με τις 254 ταινίες, για να κάνουν τις προτάσεις τους για τις υποψηφιότητες, που θα ανακοινωθούν στις 27 Ιανουαρίου. Τυπικά, μια ταινία μπορεί να διεκδικήσει Οσκαρ αν έχει διάρκεια τουλάχιστον 40 λεπτών και έχει προβληθεί σε εμπορική διανομή για τουλάχιστον επτά ημέρες στο Λος Αντζελες, μέσα στο 2003.

Ποίηση Κοντού στα Αγγλικά

Με τίτλο «Absurd Athlete» κυκλοφόρησε στα Αγγλικά η ποιητική συλλογή «O αθλητής του τίποτα» του Γιάννη Κοντού. H δίγλωσση (Ελληνικά – Αγγλικά) έκδοση κυκλοφορεί από τις βρετανικές εκδόσεις Arc και εντάσσεται στη σειρά μεταφρασμένης ποίησης (Visible Poets). H μετάφραση είναι του Ντέιβιντ Κόνολι και ο πρόλογος του David Consta-ntine.

Παραμύθι… μυστηρίου

Δύο συγγραφείς παιδικών βιβλίων, με φρέσκια οπτική, χιούμορ και φαντασία, ο Φίλιππος Μανδηλαράς και η Μαρία Παπαγιάννη, συνυπογράφουν ένα νέο βιβλίο για παιδιά (από 8 ετών) με τίτλο «Πιάστε τους!» (εκδ. Πατάκης, σειρά: Χελιδόνια, αρ. 109). Με την εικονογράφηση του Μιχάλη Κουντούρη, το «Πιάστε τους!» είναι ένα έξυπνο, γρήγορο και γεμάτο ανατροπές βιβλίο με όλα τα στοιχεία μιας καλής ιστορίας για απόλαυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή